Το Υπουργείο Τουρισμού απευθύνει πρόσκληση σε Τουριστικές Επιχειρήσεις (Ξενοδοχεία, Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής και Τουριστικά Γραφεία) και σε Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής που επιθυμούν να απασχολήσουν τους θερινούς μήνες του τρέχοντος έτους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ και σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών (ΑΣΤΕ)του Υπουργείου Τουρισμού, για πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης,
Το Υπουργείο Τουρισμού απευθύνει πρόσκληση στις Τουριστικές Επιχειρήσεις (Ξενοδοχεία, Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής, Τουριστικά Γραφεία) και στα Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής, που επιθυμούν να απασχολήσουν τους θερινούς μήνες του τρέχοντος έτους, μαθητές των ΕΠΑΣ, καταρτιζόμενους των ΙΕΚ και σπουδαστές των Ανωτέρων Σχολών (ΑΣΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού (πρώην ΟΤΕΚ), για πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης να υποβάλλουν σχετική αίτηση ανάλογα με την σχολή φοίτησης.
Τη νέα Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη υποδέχτηκε σήμερα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Φραγκάκης.
Το έργο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας στο πεδίο της αναβάθμισης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ανέδειξε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Τουριστική Εκπαίδευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Μαδρίτη, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε αναλυτική πρόταση σχετικά με την αναγκαιότητα συντονισμού κυβερνήσεων και κρατικών φορέων με την τουριστική βιομηχανία για την ασφαλή και αποτελεσματική επάνοδο στην ελεύθερη και ασφαλή ταξιδιωτική μετακίνηση.
«Δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση και καμία δυσκολία στο να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας ή οποιαδήποτε άλλη χώρα είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι. Δε θα αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και την Αλεξάνδρα Καϋμένου από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Στη Μαδρίτη μεταβαίνει ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στις 18 και 19 Ιανουαρίου προκειμένου να συμμετάσχει στην 113η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρία Βίκυ Λοΐζου.
Τρία βραβεία απέσπασε συνολικά το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού για την εφαρμογή κινητών τηλεφώνων ‘’Visit Greece’’, που ανέπτυξε ο ΕΟΤ και η Warply με την υποστήριξη της Mastercard και της Eurobank.
Σε καίριες παρατηρήσεις και διευκρινίσεις προέβη ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.