Δ. Φραγκάκης: «Στόχος να διευρύνουμε τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες»
Ομιλία του Γ.Γ . του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη στο GreekHouse στο πλαίσιο του WorldEconomicForum του Νταβός
Ομιλία στο Greek House Davos με θέμα «Μετασχηματισμός του Τουρισμού για τη Δράση για το κλίμα: Ένα νέο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης»
Στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης για να πάρει μέρος στο World Economic Forum 2022 που πραγματοποιείται από 22 έως 26 Μαΐου 2022.
Εξαιρετικά είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό που έρχονται από την Αυστρία με τη ζήτηση για τη φετινή τουριστική περίοδο να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται ισχυρό ενδιαφέρον από τους βρετανούς για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα καθώς συνεχίζεται η προβολή της χώρας μας στην βρετανική αγορά.
Ιδιαίτερα σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις πολιτισμού πραγματοποιούνται εντός του Μαΐου υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της υποστήριξης του οργανισμού σε δράσεις που προωθούν τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός, και ταυτόχρονα συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κύριο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Πλάκα.
Σειρά στοχευμένων webinars για την προβολή της Ελλάδας ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού (sustainable destination) και προορισμού μοναδικών εμπειριών στις αγορές των Κάτω Χωρών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σκανδιναβίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας, διοργάνωσε από τις 3 έως τις 12 Μαΐου η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών για τα μέλη της European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA).
Τις γεύσεις και τις μυρωδιές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, οι Ιταλοί γείτονες μας σε Ρώμη και Μιλάνο στις 9 και 10 Μαϊου.
Με μεγάλο αφιέρωμα 200 σελίδων αποκλειστικά για την Ελλάδα κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του διμηνιαίου περιοδικού «National Geographic Traveler» Πολωνίας, έχοντας στο εξώφυλλο μια θεαματική φωτογραφία από την καλντέρα της Σαντορίνης.
Το «Street Food Festival Crete» στα Χανιά και το οινικό φεστιβάλ «Δραμοινογνωσία 2022» στο νομό Δράμας, πραγματοποιούνται τον Μάιο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ με στόχο τόσο την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων της ελληνικής κουζίνας και οινοπαραγωγής, όσο και την προώθηση των αντίστοιχων περιοχών ως προορισμών εναλλακτικού τουρισμού.
Οι «ανεξερεύνητες” γηγενείς ποικιλίες κρασιού τεσσάρων περιφερειών της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin chef Ollie Dabbous, σε ένα από τα πλέον δημοφιλή εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας του Λονδίνου.