17/07/2018: Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλέους στην αρχαιότερη πόλη της Σιβηρίας Τάρα με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας

 

Η θεατρική παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλέους έκανε πρεμιέρα στην αρχαιότερη πόλη της Σιβηρίας, Τάρα, στη σκηνή του Βορείου Κρατικού Δραματικού Θεάτρου «Μιχαήλ Ουλιάνοβ» το Σάββατο 14 Ιουνίου.

 

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες δράσεις με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2018 με στόχο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομίας της Ελλάδας στο ρωσικό κοινό.

 

Σε σκηνοθεσία Кωνσταντίν Рέχτιν - διακεκριμένου καλλιτέχνη και μέλους του Συμβουλίου Πολιτισμού και Τεχνών της Προεδρίας της Ρωσίας - και μουσική επένδυση Νίκου Ξανθούλη - καθηγητή του Ωδείου Αθηνών και διδάκτορος της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας, η παράσταση ενθουσίασε το πολυπληθές θεατρικό κοινό της Τάρα, στην επαρχία Ομσκ της Σιβηρίας.

 

 

Το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και υποστήριξη της σπουδαίας αυτής θεατρικής παράστασης, σε ένα από τα καλύτερα θέατρα της Ρωσίας. Το γεγονός αυτό επεσήμανε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε με το κοινό μετά το πέρας της παράστασης, ο σκηνοθέτης κ Κωνσταντίν Ρέχτιν, εκφράζοντας της θερμότατες ευχαριστίες του.

 

Το έργο αναμένεται να περιοδεύσει και σε άλλες περιφέρειες της Ρωσίας.

Συνδεθείτε, Συμμετάσχετε και Μοιραστείτε
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εγγραφείτε για να είμαστε σε επαφή
Εγγραφή στο Newsletter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ. Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr
All Rights Reserved. GNTO © 2012.