27/09/2018: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ η «Ημέρα της Ελλάδας» στη Μόσχα

Ποιητικά έργα του Κωνσταντίνου Καβάφη και Νίκου Γκάτσου, μελοποιημένα από κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.ά., παρουσιάστηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Έμπνευσις» της Μόσχας, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδα-Ρωσία και ειδικότερα της «Ημέρας της Ελλάδας», που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη ρωσική πρωτεύουσα με την υποστήριξη και την αιγίδα του ΕΟΤ.
 

Στιγμιότυπο από τη συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας τους ποιητές μας», που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα στο πλαίσιο της «Ημέρας της Ελλάδας».

 

Τη μουσική βραδιά, στην οποία συμμετείχαν οι ομάδες «Κωνσταντίνος Καβάφης» και «Νίκος Γκάτσος» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Μπάμπη Κουλούρα, προλόγισε η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κα Ελένη Вακάλη, ενώ παρακολούθησαν ακόμα ο υφυπουργός Πολιτισμού του Δήμου / Κυβέρνησης της Μόσχας κος Аλεξάντρ Μποντρόβ, εκπρόσωποι των ελληνικών διπλωματικών αρχών, του ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού και πλήθος κόσμου.

 

Η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κα Ελένη Вακάλη προλογίζει την εκδήλωση.

 

Σημειώνεται πως η εκδήλωση επαναλήφθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Estradi im Arkadiya Raykina της Αγία Πετρούπολη, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας κου Παναγιώτη Μπεγλίτη, καθώς και εκπροσώπων από τις διπλωματικές αρχές της ΕΕ και της Κύπρου.
 

 

 

 

 

Συνδεθείτε, Συμμετάσχετε και Μοιραστείτε
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εγγραφείτε για να είμαστε σε επαφή
Εγγραφή στο Newsletter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ. Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr
All Rights Reserved. GNTO © 2012.