06/04/2012: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Γιώργου Κολέτσου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

06/04/2012: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Γιώργου Κολέτσου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


06/04/2012: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Γιώργου Κολέτσου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, κ. Γιώργος Κολέτσος, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 4 και 5 Απριλίου 2012, όπου συναντήθηκε με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με Φορείς Τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκε την Καβάλα και τη Θάσο όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, αυτοδιοικητικών παραγόντων, ενώσεις ξενοδόχων, επιμελητηρίων και επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με τους Αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαο Γρανά και Κώστα Παπακοσμά για θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλους τους δήμους του Ν. Καβάλας, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε το νησί της Θάσου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες με την παρουσία τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και υπηρεσιακών παραγόντων ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Παλατάκι, στα Λιμενάρια και την Μαρίνα καθώς και στο Ξενία στον Λιμένα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Οργανισμού να συνδράμει τις προσπάθειες της περιοχής με την παροχή τεχνογνωσίας στην κατεύθυνση της συντονισμένης και μεθοδικής προβολής καθώς και η ανάγκη αναζήτησης νέων τουριστικών αγορών. Ενημερώθηκαν επίσης για τις δυνατότητες υποστήριξης από τον ΕΟΤ μέσω των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, συμμετοχές σε Τουριστικές Εκθέσεις, περισσότερα οργανωμένα ταξίδια εξοικείωσης (famtrips), στις περιοχές τους, για άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα, Ο κ. Κολέτσος ανέφερε πως ο ΕΟΤ προωθεί συνεργασίες για την ανάδειξη του τουρισμού και γι` αυτό τον λόγο υπάρχουν 19 γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό που μετατράπηκαν σε δίκτυα με συγκεκριμένα προγράμματα ανά περιοχή. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΕΟΤ να φιλοξενήσει στην πρώτη σελίδα του www.visitgreece.gr , με επισκεψιμότητα άνω των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών, το Kavala Air Show, που διοργανώνεται στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012.

Από Γραφείο Επικοινωνίας
Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Φωτογραφία: (Από αριστερά) κ. Νίκος Μπουλιώτης, Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Γιώργος Κολέτσος, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ και κ. Αρχέλαος Γρανάς, Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας