Διοικητικό Συμβούλιο ΕΟΤ

Άντζελα Γκερέκου - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ο.Τ.

Άντζελα Γκερέκου - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ο.Τ.​

Η κ. Γκερέκου από τον Αύγουστο του 2019, έχει ορισθεί Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργείου Τουρισμού.

Η κ. Γκερέκου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Έχει εργασθεί ως Αρχιτέκτονας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σε ειδικά προγράμματα αναβάθμισης  υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας, όπως επίσης και σε έναν μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών έργων στην Κέρκυρα.

Έχει υπάρξει Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού (2009-2010) και Υφυπουργός Πολιτισμού (2014-2015). Έχει εκλεγεί Βουλευτής Κέρκυρας στις Εθνικές Εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012.

Η Άντζελα Γκερέκου έχει επίσης μια αξιοσημείωτη πορεία ως ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της «Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών του Λονδίνου» του Derek Jakoby στη Μ. Βρετανία και υπήρξε μέλος της ομάδας μαθητών του Federico Fellini στην Ιταλία. Πρωταγωνίστησε στην Ελληνο-Βρετανική παραγωγή «Το Κορίτσι της Μάνης» το οποίο προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών. Έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά κινηματογραφικών, θεατρικών και τηλεοπτικών παραγωγών και έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους καταξιωμένους  Έλληνες σκηνοθέτες. Στο διάστημα 1987-1988 υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του «Πολιτιστικού Κινήματος Ιονίων Νήσων» – μίας ομάδας ανθρώπων του πολιτισμού με στόχο την αναβίωση του παραδοσιακού Επτανησιακού Θεάτρου με τη συνεργασία και τη συμμετοχή  σημαντικών προσωπικοτήτων  από το χώρο της Πολιτικής και του Πολιτισμού. Από το 2011 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού» το οποίο κάθε χρόνο διοργανώνει το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας».

Συμμετέχει εθελοντικά σε μια σειρά από δράσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία των νεανικών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το διάστημα 2005-2006 ήταν η Εθνική Εκπρόσωπος στην καμπάνια του Global Progressive Forum για το AIDS. Κατά το ίδιο διάστημα υπήρξε Τομεάρχης Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ ενόσω ήταν εκλεγμένη Βουλευτής του.

Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά.

Δημήτρης Φραγκάκης - Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ.

Δημήτρης Φραγκάκης - Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ

Ο Δημήτρης Φραγκάκης γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού της Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη» (2000-2003), ως επιστημονικός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή των Ελλήνων (2004-2013) και ως σύμβουλός του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (2013-2014).

Την περίοδο 2014-2019 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ.

Η οικογένειά του ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις.

Μιλάει αγγλικά και ιταλικά και έχει έναν γιο.

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ​

Κωνσταντίνος Ζήκος - Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ο.Τ.​

 Δικηγόρος-π. Πρόεδρος Ε.Ο.Τ.

Σταύρος Βρανάκης

 

Επικεφαλής δημιουργικού (creative director).

Μαρίνα Εφραίμογλου

Οικονομολόγος, επιχειρηματίας τουρισμού (ξενοδόχος).

Σταύρος Μανούσος

Δικηγόρος.

Σταύρος Μήτσης

 

Επιχειρηματίας τουρισμού (ξενοδόχος).

Δρ. Γιώργος Παπατζανής

 Μηχανικός λογισμικού.

Σταυρούλα Σαλούτση

Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.

Καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης

Γενικός Διευθυντής Μουσείου Ακρόπολης.

Σταύρος Τσακίρης

Σκηνοθέτης.