Διακρίσεις

Η μαγευτική φύση, η εξαιρετική ιστορική κληρονομιά και οι ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα, αποδείχτηκαν ακαταμάχητα θέλγητρα και χάρη στον ΕΟΤ, η χώρα έχει διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του, ο ΕΟΤ έχει επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Εθνικοί, περιφερειακοί και διεθνείς φορείς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, έχουν απονείμει στον ΕΟΤ βραβεία και διακρίσεις για τις αφίσες του, τις διαδικτυακές καμπάνιες και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, καθώς και για τις παραγωγές βίντεο. Έχει επίσης διακριθεί για τα περίπτερά του σε διεθνείς κλαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό και για το μνημειώδες έργο των Ξενία και των παραδοσιακών οικισμών, μιας πρωτοβουλίας αποκατάστασης και μετατροπής διατηρητέων κτιρίων σε τουριστικά καταλύματα σε παραδοσιακούς οικισμούς όλης της χώρας.

Από τη διαμόρφωση της δημόσιας εικόνας της Ελλάδας μέχρι τη δημιουργία απαραίτητων υποδομών και την υποστήριξη νέων πρωτοβουλιών που έμελλε να γίνουν κορυφαία διεθνή δρώμενα (π.χ. Ράλι Ακρόπολις), ο ΕΟΤ μεταμόρφωσε με επιτυχία όχι μόνο τον ελληνικό τουρισμό αλλά και την ίδια την Ελλάδα. Μάλιστα, το 2021, ανακηρύχθηκε ως Κορυφαίος Τουριστικός Οργανισμός στον Κόσμο στα έγκυρα World Travel Awards.

Η απόδειξη βρίσκεται στα νούμερα, με τις αφίξεις τουριστών να αυξάνονται από περίπου 40.000 επισκέπτες το 1950, καθώς η χώρα αναδύθηκε από ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της νεότερης ιστορίας, στο ρεκόρ των 34 εκατομμυρίων αφίξεων το 2019.

Ημερολόγιο