06/11/2016: «EuroArab World Summit» – Πρόσκληση από τον Γ.Γ. ΕΟΤ για επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα

06/11/2016: «EuroArab World Summit» – Πρόσκληση από τον Γ.Γ. ΕΟΤ για επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα


06/11/2016: «EuroArab World Summit» – Πρόσκληση από τον Γ.Γ. ΕΟΤ για επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρη Τρυφωνόπουλος , μιλώντας στο Ευρωαραβική Σύνοδο «EuroArab World Summit» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 04/11/16 στην Αθήνα, επεσήμανε τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί στην χώρα μας, η σημαντική άνοδος του τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για επενδύσεις σε τουριστικά θέρετρα και παραθεριστικές κατοικίες υψηλών προτύπων ποιότητας.
 
 
Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, σύμφωνα με τον κ Τρυφωνόπουλο, αναπτύσσουν μια σταθερή πολιτική ενίσχυσης της τουριστικής αγοράς ενισχύοντας την λειτουργικότητα και την εξωστρέφεια της . Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, οι διεθνείς αφίξεις μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2016 αυξήθηκαν κατά 7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Δηλαδή μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 καταγράφηκαν περισσότερες από 15 εκατομμύρια αφίξεις ,αυξημένες κατά ένα εκατ. σε σύγκριση με το περασμένο έτος . Μόνον το μήνα Σεπτέμβριο η αύξηση ανήλθε σε +13% ( έναντι του περσινού Σεπτεμβρίου) ενώ ανάλογα θετικά «κινήθηκε» και ο Οκτώβριος . Υπ’ αυτές τις συνθήκες ο κ Τρυφωνόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2016, θα είναι μία ακόμη χρονιά ρεκόρ για την Ελληνικό τουρισμό. 
 
Στο πλαίσιο αυτό ο Γ.Γ. ΕΟΤ:
 
κάλεσε από το βήμα του «EuroArab World Summit» τους ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν σε ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα και σε παραθεριστική κατοικία. «Χρειαζόμαστε θέρετρα με υψηλά πρότυπα ποιότητας, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις και κριτήρια» είπε και έφερε ως παράδειγμα: πολυτελή συγκροτήματα τουριστικών καταλυμάτων, boutique ξενοδοχεία, κέντρα ευεξίας και θαλασσοθεραπείας. 
αναφέρθηκε στις δυνατότητες στέγασης που έχουν οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας , επικαλούμενος την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για σημαντικές και επαναλαμβανόμενες εισροές κεφαλαίων από ξένες άμεσες επενδύσεις και ενισχύει τις δραστηριότητες της τουριστικής βιομηχανίας. Η νομοθεσία –είπε-λειτουργεί σε συνδυασμό με το νόμο για τις άδειες παραμονής (4146/2013), η οποία προσφέρει στους πολίτες μη μέλη της Ε.Ε .το δικαίωμα για να πάρουν μια άδεια παραμονής, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
 
Τέλος ο κ Τρυφωνόπουλος επεσήμανε: «Ο Ελληνικός Τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα της αειφόρου ανάπτυξης , με συγκεκριμένη στρατηγική, διαφανή διαχείριση, όραμα και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των εθνικών δεσμεύσεων».