20/06/2018:Με την υποστήριξη του ΕΟΤ η εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ελληνική γαστρονομία.

20/06/2018:Με την υποστήριξη του ΕΟΤ η εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ελληνική γαστρονομία.


20/06/2018:Με την υποστήριξη του ΕΟΤ η εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ελληνική γαστρονομία.

Με τη στήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, τη συμμετοχή των Περιφερειών της Ελλάδας και την υποστήριξη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογου θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου εκδήλωση για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

 

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό δρώμενο  που στόχο έχει να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα. Αξιωματούχοι του Κοινοβουλίου, δημοσιογράφοι και υψηλοί καλεσμένοι, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά Π.Ο.Π. προϊόντα από την κάθε περιφέρεια της χώρας.

 

Επιβεβαιώνοντας το κριτήριο των Βέλγων να συνδέουν γευστικές εμπειρίες με την επιλογή του προορισμού διακοπών, η εκδήλωση μέσα από την γευσιγνωσία και την περιήγηση σε τόπους και υλικά φιλοδοξεί να καταστήσει τους καλεσμένους όχι μόνον αγοραστές αλλά κυρίως πολλαπλασιαστές υποστήριξης στην τοπική αγορά και διεθνώς, αφού απευθύνεται σε ένα ευρωπαϊκό επαγγελματικό κοινό υψηλού επιπέδου.

 

Το πρόγραμμα, εκτός της γευσιγνωσίας και γαστρονομίας, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο ASP-0-Member’s Restaurant με συνολική χωρητικότητα 500 ατόμων, περιλαμβάνει επίσης Συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χορευτική επίδειξη στον ανοιχτό χώρο που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο και παρουσίαση slide-show με σχετικό προωθητικό υλικό από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.