Fam trip ΕΟΤ: Η Αρκαδία «μάγεψε» Βέλγους και Ολλανδούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

Fam trip ΕΟΤ: Η Αρκαδία «μάγεψε» Βέλγους και Ολλανδούς ταξιδιωτικούς πράκτορες


Fam trip ΕΟΤ: Η Αρκαδία «μάγεψε» Βέλγους και Ολλανδούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

Τις ειδικές και θεματικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Αρκαδία είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν Βέλγοι και Ολλανδοί τουριστικοί πράκτορες, που βρέθηκαν στην περιοχή από τις 13 έως τις 17 Μαΐου, στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης (fam trip), που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και τις τοπικές Ενώσεις Καταλυμάτων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.

 

Trekking των Βέλγων και Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων στον ποταμό Μυλάοντα (Νυμφασία Αρκαδίας).

 

Το ταξίδι είχε στόχο τη δημιουργία και προώθηση ειδικών «ταξιδιωτικών πακέτων» που εστιάζουν σε θεματικές μορφές τουρισμού και συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην Αρκαδία από τις συγκεκριμένες αγορές, οι οποίες είναι ιδανικές για την προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα για τουρισμό υπαίθρου, αγροδιατροφή, άθληση, περιπέτεια και πολιτισμό.

 

Κατά την επίσκεψη της Βελγο-ολλανδικής αποστολής στο Λεωνίδιο, για την παρουσίαση των δυνατοτήτων αναρριχητικού τουρισμού στην περιοχή.

 

Στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης (workshop), που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του ταξιδιού σε ξενοδοχείο του χωριού Μαγούλιανα Αρκαδίας, δέκα εταιρίες παρουσίασαν τις υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού και τις δραστηριότητες τους, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τοπικούς επιχειρηματίες του τουρισμού για προώθηση προσφορών, ανάπτυξη συνεργασιών και σύναψη συμφωνιών.

 

Στιγμιότυπο από το workshop στο ξενοδοχείο ΜΑΝΝΑ στα Μαγούλιανα Αρκαδίας, με τη συμμετοχή δέκα εταιρειών για εναλλακτικό τουρισμό και δραστηριότητες υπαίθρου.

 

Το 4ήμερο ταξίδι εξοικείωσης περιλάμβανε, επίσης, ποικίλες δραστηριότητες και ξεναγήσεις στις ορεινές και παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας, δίνοντας στους καλεσμένους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν σε γραφικούς παραδοσιακούς ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς, γνώρισαν την πλούσια φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της περιοχής και επισκέφτηκαν επιχειρήσεις από τον κλάδο της φιλοξενίας, της εστίασης και της μεταποίησης, αποκτώντας ολοκληρωμένη εικόνα για το τουριστικό προϊόν της.

 

Birdwaching στον υδροβιότοπο Μουστού.

 

Το ταξίδι εξοικείωσης άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ομορφιά, την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία των Αρκάδων. Η Αρκαδία επιβεβαιώνεται ξανά ως ένας ελκυστικός προορισμός για ταξιδιώτες από λιγότερο παραδοσιακές αγορές της Πελοποννήσου, προσφέροντας ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν πέρα από το κλασικό μοντέλο μαζικού τουρισμού «ήλιου και θάλασσας».

 

Στη διάρκεια της ξενάγησης στο οινοποιείο Τσελεπού.