Press trips ΕΟΤ: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κέα προβάλλονται στη γαλλική αγορά

Press trips ΕΟΤ: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κέα προβάλλονται στη γαλλική αγορά


Press trips ΕΟΤ: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κέα προβάλλονται στη γαλλική αγορά

Στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη βρέθηκε μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές δημοσιογράφους της Γαλλίας, η συντάκτρια του περιοδικού «Le Figaro Magazine» Sarah Chevalley, με σκοπό την ανάδειξη στο γαλλικό κοινό της περιφέρειας ως ιδανικού εναλλακτικού προορισμού διακοπών για όλον τον χρόνο.

 

Η δημοσιογράφος S. Chevalley και ο φωτογράφος, E. Martin, από το «Le Figaro Magazine» κατά το ταξίδι τους στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη

 

Η επίσκεψη στην περιοχή της κας Chevalley, μαζί με τον φωτογράφο Eric Martin, πραγματοποιήθηκε από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) που διοργάνωσε και υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας, με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  

 

Από την επίσκεψη των δημοσιογράφων του «Le Figaro Magazine» στο «Μουσείο Τέχνης Μεταξιού» στο Σουφλί.

 

Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος και ο φωτογράφος περιηγήθηκαν στην Καβάλα, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την Θάσο, την Σαμοθράκη, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη. Μεταξύ άλλων, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το «Μουσείο Τέχνης Μεταξιού» στο Σουφλί και το «Σπίτι της Σκιάς» του Τριαντάφυλλου Βαΐτση στην Ξάνθη, να συναντήσουν τεχνίτες καπνού και να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής, την τοπική γαστρονομία, τις δραστηριότητες στη φύση, καθώς και τις αναρίθμητες επιλογές που προσφέρουν στους επισκέπτες τα δύο νησιά του βόρειου Αιγαίου

 

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι με τον ιδρυτή του «Μουσείου Τέχνης Μεταξιού» (Σουφλί), Γιώργο Τσακίρη (στο μέσον).

 

Το «Le Figaro Magazine» κυκλοφορεί εβδομαδιαίως μαζί με τη δημοφιλέστερη γαλλική εφημερίδα, με μέση κυκλοφορία 377.000 αντιτύπων, και σύμφωνα με σχετικές έρευνες απευθύνεται σε κοινό που αναζητά νέες αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με επίκεντρο τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες στη φύση. Παράλληλα, οι ταξιδιωτικές σελίδες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας (https://www.lefigaro.fr/voyages) έχουν μηνιαίως 3 εκατ. μοναδικούς χρήστες.

 

Το αφιέρωμα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα έχει έκταση 9 σελίδων και θα δημοσιευτεί το προσεχές φθινόπωρο.

 

Η Θεσσαλονίκη ως ΛΟΑΤΚΙ+ προορισμός

 

Παράλληλα, από τις 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), διοργάνωσε και υλοποίησε press trip στην πόλη για τον δημοσιογράφο, Nicolas Scheffer, και τον φωτογράφο, Xavier Murillon, του γαλλικού περιοδικού για LOATKI+ «Têtu».

 

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι κάλυψαν τη διεξαγωγή του EuroPride, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, γνωρίσαν το πολιτισμό της και έζησαν το lifestyle και τη νυχτερινή ζωή της.

 

Στιγμιότυπο από την παρέλαση του EuroPride στην Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου.

 

Το τριμηνιαίο «Têtu» θεωρείται το κορυφαίο έντυπο και site LOATKI+ στην Γαλλία, έχοντας κυκλοφορία 37.000 αντιτύπων και αναγνωσιμότητα που υπερβαίνει τα 400.000 άτομα, τα οποία ζουν σε μεγάλες πόλεις, έχουν υψηλό ενδιαφέρον για το lifestyle και ταξιδεύουν ετήσια 2-4 φορές σε προορισμούς μέσης ή μεγάλης απόστασης. Εκτός από την Γαλλία, το περιοδικό και η διαδικτυακή του έκδοση έχουν ευρύ αναγνωστικό κοινό και σε άλλες γαλλόφωνες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Τυνησία, το Μαρόκο κ.ά.

 

Το αφιέρωμα για την Θεσσαλονίκη ως ιδανικό προορισμό για city break και τουρισμό ΛΟΑΤΚΙ+ θα δημοσιευτεί στο site του περιοδικού εντός του Ιουλίου και στο προσεχές τεύχος του, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

 

Τουρισμός πολυτελείας σε Αθήνα και Κέα

 

Εξάλλου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας διοργάνωσε και υλοποίησε press trip και για την ταξιδιωτική συντάκτρια του εβδομαδιαίου γαλλικού περιοδικού «Les Echos Week-End», Sylvie Wolff, που επισκέφθηκε την Αθήνα και την Κέα (Τζια) στο διάστημα 16-19 Ιουνίου.

 

Η  δημοσιογράφος, S.Wolff, από το περιοδικό «Les Echos Week-End», στην Κέα.

 

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συγκέντρωση του υλικού για τη σύνταξη 3σέλιδου αφιερώματος στην ελληνική πρωτεύουσα και το κυκλαδίτικο νησί ως προορισμούς για τουρισμό πολυτελείας.

 

Το περιοδικό κυκλοφορεί σε 100.000 αντίτυπα, ενώ στη διαδικτυακή του μορφή έχει 6 εκατ. επισκέπτες, με το αναγνωστικό κοινό του να επιδεικνύει διαχρονικά υψηλό ενδιαφέρον για  ελληνικούς προορισμούς.

 

Το σχετικό αφιέρωμα αναμένεται να δημοσιευτεί τους αμέσως επόμενους μήνες.