ΕΟΤ: Στηρίζει εκδηλώσεις για τη γαστρονομία σε Ιωάννινα και Πειραιά

ΕΟΤ: Στηρίζει εκδηλώσεις για τη γαστρονομία σε Ιωάννινα και Πειραιά


ΕΟΤ: Στηρίζει εκδηλώσεις για τη γαστρονομία σε Ιωάννινα και Πειραιά

Στη γαστρονομική κουλτούρα, ως ένα από τα κύρια στοιχεία της πολιτιστικής και ταξιδιωτικής εμπειρίας, είναι επικεντρωμένες δύο σημαντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα και τον Πειραιά, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

Από τις 13 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων, που φέτος θα είναι αφιερωμένο στον ισπανικό γαστρονομικό κινηματογράφο. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» και την γαστροτουριστική πρωτοβουλία «Food & Paths», σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών. Θα παρουσιαστεί μια ποικίλη επιλογή ταινιών που εξερευνούν τη διασταύρωση του φαγητού, του πολιτισμού και του κινηματογράφου, ενώ μετά το τέλος των προβολών οι θεατές θα μπορούν να δοκιμάσουν τα φαγητά της κάθε ταινίας. Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση έργων τέχνης με εικόνες από τη γαστρονομική ιστορία του ανθρώπου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με ελληνικά τραγούδια, αφιερωμένα στην τροφή.

 

 

Επίσης, το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιά το 3o Piraeus Taste Festival – Sea Food & More. Κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενισχυμένη προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας του Πειραιά και η ανάδειξη της πόλης ως αυτοτελούς και διεθνούς τουριστικού προορισμού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα υλοποιηθούν στοχευμένες δράσεις με κεντρικό θέμα την πειραϊκή γαστρονομία, στη διάρκεια των οποίων οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών, καθώς και οι επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα και να γευτούν τις δημιουργίες γνωστών σεφ. Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με πρωτότυπες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του Πειραιά.