Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τη σερβική τουριστική αγορά για το 2026 -Ο ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου IFT

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τη σερβική τουριστική αγορά για το 2026 -Ο ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου IFT


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τη σερβική τουριστική αγορά για το 2026 -Ο ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου IFT


Tο έντονο ενδιαφέρον των Σέρβων ταξιδιωτών για να επισκεφτούν την Ελλάδα, με τη χώρα μας να παραμένει και φέτος ο πλέον αναζητήσιμος προορισμός στη Σερβία, διαπιστώθηκε στη διάρκεια της 47ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (International Fair of Tourism – IFT), που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2026 με τη συμμετοχή του ΕΟΤ.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ και των συνεκθετών στο ελληνικό περίπτερο.


Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε και από κοινή έρευνα της Διεύθυνσης Τουριστικής Προβολής του ΕΟΤ και της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας (ΥUTA), που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Σέρβους τουρίστες.

Τη σαφή την επιθυμία των Σέρβων επισκεπτών να ανακαλύψουν νέους και δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, επικυρώνει εξάλλου το γεγονός ότι φέτος επαναλειτουργεί μετά από τέσσερα χρόνια η απευθείας αεροπορική σύνδεση Βελιγραδίου-Σαντορίνης με πτήσεις της Air Serbia, ενώ ήδη από πέρσι έχει εγκαινιαστεί και η αεροπορική σύνδεση Βελιγραδίου-Μυκόνου.

Άποψη του stand του Δήμου Βόλου στο περίπτερο του ΕΟΤ.


Στο ελληνικό περίπτερο συνεκθέτες ήταν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ) και του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στερεάς Ελλάδος, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας, καθώς και ο Δήμος Βόλου.

Επισκέπτες της έκθεσης ενημερώνονται για το τουριστικό προϊόν της Πιερίας.


Η ελληνική συμμετοχή προσέλκυσε μεγάλη μερίδα των επισκεπτών της έκθεσης, πολυάριθμους Σέρβους tos, εκπροσώπους ΜΜΕ και travel influencers / bloggers, ενώ στη διάρκειά της οι εκπρόσωποι των ελληνικών προορισμών είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις με στελέχη της σερβικής τουριστικής αγοράς.