01/03/2018: Η Ελλάδα, κορυφαίος τουριστικός προορισμός των Ρουμάνων, με πολύ δυναμική αύξηση έως 35% των κρατήσεων οργανωμένων διακοπών για το 2018

01/03/2018: Η Ελλάδα, κορυφαίος τουριστικός προορισμός των Ρουμάνων, με πολύ δυναμική αύξηση έως 35% των κρατήσεων οργανωμένων διακοπών για το 2018


01/03/2018: Η Ελλάδα, κορυφαίος τουριστικός προορισμός των Ρουμάνων, με πολύ δυναμική αύξηση έως 35% των κρατήσεων οργανωμένων διακοπών για το 2018

Αύξηση έως 35%  σημειώνουν οι  κρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια  από Ρουμανία για την Ελλάδα, που αποτελεί την πρώτη επιλογή διακοπών  για το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις επαφές της ηγεσίας του ΕΟΤ με παράγοντες της Ρουμανικής  τουριστικής αγοράς στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου, «Targul de Turism-Romexpo», όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο.

 

Την έκθεση επισκέφτηκε  ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο οποίος – παρουσία του προϊσταμένου του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κ Γεώργιου Σταφυλάκη – συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Ρουμανικής τουριστικής βιομηχανίας και  εκπροσώπους των  ΜΜΕ.

 

Άποψη του περιπτέρου ΕΟΤ με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπο Καρίμαλη και χορευτές της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας

 

Το ελληνικό περίπτερο  επισκεφθηκε ο  νέος Υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας κος Bogdan Gheorghe Trif, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ρουμανίας κος Calin Ile, ο προϊστάμενος του Εμπορικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κ. Ιωάννης Μάρκος, (και) η εμπορική ακόλουθος κα Ανδρονίκη Λιακοπούλου και στελέχη τουριστικών ομίλων και ταξιδιωτικών γραφείων της Ρουμανίας.

 

Το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις με απονομή  τιμητικών βραβείων:

  • Στον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και βουλευτή, κο Dragos Gabriel Zisopol, για την πολύχρονη προσφορά του στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού στη Ρουμανία και την προώθηση της Ελληνορουμανικής φιλίας. Η απονομή έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης με  παραδοσιακή ελληνική μουσική και χορούς  από τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας.
  • Στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας κο Alin Burcea,   στον συγγραφέα κο Marian Constantinescu και στον ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου και ξεναγό κο Ερωτόκριτο (Άκη) Σπυράτο, για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάδειξη της Ελλάδας ως του κορυφαίου προορισμού στην τουριστική αγορά της Ρουμανίας.   

 

Από αριστερά ο κ. Γιώργος Σταφυλάκης (Προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρουμανίας), ο κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης (Προέδρος ΕΟΤ), o κ.Marian Costantinescu (δημοσιογράφος και συγγραφέας), o κ. Ερωτόκριτος Σπυράτος (T. O. & ξεναγός)

 

Πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαιδευτικό σεμινάριο «Greek Tourism Academy» για τα στελέχη των τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας με  συνολικά δώδεκα παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών από εκπροσώπους Περιφερειών, Δήμων και τουριστικών φορέων της Ελλάδας.

 

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο  91τμ και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, και Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.