02/01/2011: Υποδοχή πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο από τον Υφ. Πολιτισμού Τουρισμού

02/01/2011: Υποδοχή πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο από τον Υφ. Πολιτισμού Τουρισμού


02/01/2011: Υποδοχή πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο από τον Υφ. Πολιτισμού Τουρισμού

Τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος, του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που έδεσε στο λιμάνι της Ρόδου για το 2011, υποδέχθηκε σήμερα (2/1/2011) ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Τον υφυπουργό συνόδευαν ο Λιμενάρχης Ρόδου κ. Αργυρίου, ο διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού κ. Παλογιαννίδης και ο πράκτορας του πλοίου στη χώρα μας.

Ο υφ. Πολιτισμού Τουρισμού με τον κεντρικό Λιμενλαρχη Ρόδου κ. Αργυρίου (αριστερά) τον Iταλό πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου Fantasia (δεξιά) και τον διευθυντή του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού κ.Παλογιαννίδη (δεξιά άκρη)

 

 

 

 

 

 

 

 

Τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού υποδέχθηκαν στο, υπό Παναμαϊκή σημαία, πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μήκους 333 μέτρων «Fantasia» ο Ιταλός πλοίαρχος και ανώτεροι αξιωματικοί οι οποίοι αφού τον ενημέρωσαν για τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρουν (3976) και τον αριθμό των μελών του πληρώματος (1300) τον ξενάγησαν στη γέφυρα του πλοίου και μετέφεραν από τα μεγάφωνα, σε πέντε ξένες γλώσσες, τις ευχές του κ. Νικητιάδη, και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, για τον καινούργιο χρόνο.

Ο Ιταλός πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Fantasia δείχνει στον υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού τα χειριστίρια στη γέφυρα του πλοίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πλοίαρχος πρόσφερε στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού αναμνηστική πλακέτα και ένα μικρό αντίγραφο του κρουαζιερόπλοιου. Από την πλευρά του ο κ. Νικητιάδης καλωσόρισε το πλήρωμα και τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για το 2011, στο λιμάνι της Ρόδου και ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και ήρεμες θάλασσες στην πλώρη τους.

Αξιωματικός του πληρώματος προσφέρει στον υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη αναμνηστική πλακέτα και μινιατούρα του κρουαζιερόπλοιου

 

 

 

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου και να μάθει από πρώτο χέρι τις εντυπώσεις τους από τα ελληνικά λιμάνια επισημαίνοντας το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα ειδικότερα.

Στο λιμάνι της Ρόδου ο υφ. Πολιτισμού Τουρισμού κ. Νικητιάδης συνομιλεί με επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Fantasia και τους εύχεται καλή χρονιά

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξερχόμενος από το κρουαζιερόπλοιο ο κ. Νικητιάδης ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους δήλωσε: «Με τον ερχομό του 2011 μια νέα εποχή αρχίζει για τον ελληνικό τουρισμό και την κρουαζιέρα στη χώρα μας. Μετά την άρση του καμποτάζ τα λιμάνια της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών που κάθε χρόνο μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες με τα κρουαζιερόπλοια τους. Η κυβέρνηση στηρίζει τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και επιβεβαιώνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της με την παρουσία μας σε όλα τα διεθνή συνέδρια, όπως προσφάτως στις Κάννες. Η κρουαζιέρα είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε υπεροχή ως χώρα. Έτσι μετά την υποδοχή των πρώτων κρουαζιερόπλοιων για το 2011 στον Πειραιά και το Ηράκλειο Κρήτης, ήρθαμε σήμερα να υποδεχθούμε τους χιλιάδες επιβάτες που μεταφέρει το κρουαζιερόπλοιο Fantasia στο λιμάνι της Ρόδου και να τους ευχηθούμε για τον καινούργιο χρόνο. Με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οδηγούμε σταθερά τη χώρα και την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Αλλάζουμε την εικόνα της χώρας με την εφαρμογή της νέας στρατηγικής για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό»