02/03/2016: Ομιλία του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ Δημήτρη Τρυφωνόπουλου στην εκδήλωση της Google: Grow Greek Tourism online

02/03/2016: Ομιλία του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ Δημήτρη Τρυφωνόπουλου στην εκδήλωση της Google: Grow Greek Tourism online


02/03/2016: Ομιλία του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ Δημήτρη Τρυφωνόπουλου στην εκδήλωση της Google: Grow Greek Tourism online

“Είναι γνωστό ότι το 2015 ήταν μια χρονιά-ρεκόρ για τον Ελληνικό Τουρισμό. Επιτύχαμε εξαιρετικές επιδόσεις: περίπου 26εκατ. τουρίστες και 15 δις έσοδα. Αρκούμαστε σε αυτό; Φυσικά όχι!

 

Η εκπαίδευση, των επιχειρηματιών του κλάδου στην ψηφιακή τεχνολογία για την ενίσχυση του Ελληνικού Τουρισμού είναι από τα βασικά συστατικά του μίγματος πολιτικής που ακολουθούμε. Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος χωρίς να θέτουμε όρια.«Ταβάνι» δεν υπάρχει για τον Ελληνικό Τουρισμό. Sky is the limit.

 

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον Τουρισμό, γνωρίζουν ότι η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί ουσιώδες εργαλείο, τόσο σε ότι αφορά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων όσο και ως προς την παροχή κάθε δυνατής εξυπηρέτησης στον τουρίστα-καταναλωτή, σε πραγματικούς χρόνους. Σήμερα ωστόσο, μόνον το 8% των Ελληνικών Τουριστικών καταλυμάτων χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως μέσο για την ανάπτυξη των εργασιών του.

 

Παρακολουθώντας την πρωτοβουλία Grow Greek Tourism, είναι σαφές ότι η ψηφιακή τεχνολογία με την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων εταίρων, δηλαδή κράτος, Τουριστικές Επιχειρήσεις και τοπικές κοινωνίες, παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα που οδηγούν στην εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών, στην σύνθεση νέων καινοτόμων επιχειρησιακών πρωτοβουλιών, στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και μέσω αυτής στην ανάδειξη νέων ελληνικών τουριστικών προορισμών σε διαφορετικές εποχές του χρόνου από το αναμενόμενο.

 

Ο καταλύτης, είναι οι συνέργειες και η θέληση να εμπλουτίσουμε την εθνική τουριστική προσφορά. Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές οικοσύστημα, η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος και πρωτοβουλίες σαν το Grow Greek Tourism συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου μας.

 

Ο ΕΟΤ έχει ενσωματώσει πλήρως στο μείγμα μέσων του όλα τα καινοτόμα online εργαλεία μέσα σε συνδυασμό με όλα τα δημοφιλή διεθνούς αλλά και εθνικής κάλυψης μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το visitgreece.gr σε λίγο ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια unique users, η σελίδα μας στο Google plus (G+) αποτελεί παγκόσμιο case study λόγω του υψηλού ετήσιου growth που υπολογίζεται αυτή τη στιγμή σε 2,5 εκατομμύρια χρήστες, το facebook με περισσότερους από 680.000 φίλους, το περιεχόμενό μας στο pinterest συγκεντρώνει το ενδιαφέρον συνεχώς περισσότερων ακολούθων. Το ίδιο ισχύει για τους λογαριασμούς μας στο twitter και στο Instagram, ενώ συνεχώς ενσωματώνουμε στην εργαλειοθήκη μας νέες προσθήκες προκειμένου να βελτιώσουμε την απόδoσή μας.

 

Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism που υποστηρίζεται από το visitgreece.gr, εφάπτεται πλήρως των επικοινωνιακών μας στόχων καθώς και της εθνικής τουριστικής πολιτικής.

 

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism και να διαβεβαιώσω ότι από την θέση μου ως Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ότι ο ΕΟΤ θα υποστηρίξει τις ενέργειες για την περαιτέρω εξέλιξή της”.