02/07/2015: Δήλωση Αν. Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά

02/07/2015: Δήλωση Αν. Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά


02/07/2015: Δήλωση Αν. Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά

Ως Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού είμαι εδώ για το συμφέρον της πατρίδας μου. Συνεργάζομαι με όλους τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού για να προστατέψουμε και να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα στον Τουρισμό μας.

 

Έχω ενημερωθεί επίσημα από τους διεθνείς Τour Operators, τον ΣΕΤΕ, την ΗΑΤΤΑ, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα αξιόπιστο και επίσημο μέτρο καταγραφής απώλειας αλλά και οι όποιες μειώσεις υπάρχουν λόγω των ημερών, μόλις επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς μπορούν να αποκατασταθούν.

 

Εργαζόμαστε στο υπουργείο εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο για να δώσουμε λύσεις σε όποια έκτακτη ανάγκη προκύψει αυτές τις ημέρες.

 

Από τη Δεύτερα έχουμε πετύχει:

 

Να είναι απόλυτα διασφαλισμένες και να εκτελούνται κανονικά κάθε τύπου τραπεζικές συναλλαγές όλων των ξένων επισκεπτών της χώρας.

 

Διαρκή επικοινωνία και διαχείριση θεμάτων με tour operator, Περιφέρειες και όλους τους φορείς του Τουρισμού.

 

Συντονισμένη διαχείριση ώστε να έχουν προτεραιότητα τα εμβάσματα παραγγελιών στο εξωτερικό για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων του Τουρισμού (ξενοδοχεία εστίαση) ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις.

 

Ζητώ από τους φορείς από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επικοινωνιακά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, να μην τραυματίζουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού και πάνω από όλα να μην αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις.

 

Ο τουρισμός δεν πρέπει να αποτελέσει θέμα για πολιτική εκμετάλλευση αν θέλουμε να προασπίσουμε και προστατεύσουμε τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας.