02/07/2015: Οι Αυστριακοί επιμένουν Ελληνικά

02/07/2015: Οι Αυστριακοί επιμένουν Ελληνικά


02/07/2015: Οι Αυστριακοί επιμένουν Ελληνικά

Δεν πτοούνται από την Ελληνική κρίση οι Αυστριακοί τουρίστες, που έχουν προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνει σε ρεπορτάζ της, η Αυστριακή εφημερίδα Österreich αν και είναι η πρώτη εφημερίδα της φίλης χώρας που συνέδεσε την κρίση με τον τουρισμό.

 

«Κρίση? Παρόλα αυτά εμείς θα πάμε» τιτλοφορείται ρεπορτάζ στο φύλλο της 2ας Ιουλίου, μεταφέροντας τις απόψεις επιφανών και γνωστών Αυστριακών.

 

Επισημαίνεται ότι από τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Franz Vranitzky έως και τον Γεν. Διευθυντή του αυστριακού ραδιοτηλεοπτικού ιδρύματος ORF, γνωστά ονόματα της χώρας μένουν πιστοί στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 24 εκατομ. τουρίστες. Μια χρονιά ρεκόρ και μια τάση που παρά την κρίση δεν φαίνεται να ανακόπτεται. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακυρώσεις παρά μόνο ερωτήματα του κοινού για τους τρόπους πληρωμής.

 

Όπως αναφέρεται, οι Αυστριακοί παραμένουν πιστοί στην Ελλάδα. Περί τους 350.000 παραθερίζουν κάθε χρόνο στα νησιά, κυρίως σε Κρήτη και Ρόδο.

 

Ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Franz Vranitzky περνά 2 έως 3 μήνες στη νότιο Κρήτη και τονίζει «οι άνθρωποι νοιώθουν ανασφάλεια, ανησυχούν και αναρωτιούνται για το τι θα ακολουθήσει έχοντας χαμηλές προσδοκίες. Η καθημερινή προμήθεια αγαθών όμως λειτουργεί».

 

Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Alfons Haider περνά κάθε χρόνο τις διακοπές του στη Μύκονο. Η αντιδήμαρχος Βιέννης κα. Μαρία Βασιλάκου πηγαίνει συχνά για διακοπές στη χώρα της.

 

Ο Γεν. Διευθυντής της αυστριακής τηλεόρασης ORF Alexander Wrabetz έφυγε την Τετάρτη για διακοπές στην Ελλάδα, ενώ η πρώην Μις Αυστρία Tanja Duhovich βρίσκεται στη Χαλκιδική ετοιμάζοντας τον γάμο της.

 

Σε ιδιαίτερο πλαίσιο του δημοσιεύματος, δίνονται πάντως οδηγίες για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

 

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε μετρητά.

Η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει για τους Αυστριακούς ο πρώτος προορισμός.

Μετρητά: Τα μηχανήματα ΑΤΜ επαναλειτουργούν και στα νησιά με ημερήσιο όριο ανάληψης 400€.

Παρόλα αυτά συστήνεται η προμήθεια μετρητών (πριν το ταξίδι).

Πιστωτικές κάρτες: Κανένα πρόβλημα. Γίνονται δεκτές σε όλα τα μαγαζιά και εστιατόρια όπως και οι κάρτες ανάληψης.

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα: η καταβολή εγγύησης μπορεί να γίνει με πιστωτική. Περιορισμένη η βενζίνη super.

Πτήσεις/πλοία: κανονικά.

Διαδηλώσεις: σχεδόν μόνο στο κέντρο της Αθήνας».