03/04/2014: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη

03/04/2014: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη


03/04/2014: Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη

Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας κυρίως για τις νέες ηλικίες. Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σε ομιλία της στο συνέδριο, που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με θέμα «Ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ελλάδα, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας».

 

Παρόντες στο συνέδριο ήταν μεταξύ άλλων ο κ. Jeffrey Sachs καθηγητής του Columbia University, ο κ. Constantinos Meghir καθηγητής του πανεπιστημίου Yale, o κ. Nassir Abdulaziz Al-Nasser ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη συμμαχία των πολιτισμών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.
Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε πώς «σε ότι αφορά την Ελλάδα, πιστεύουμε, ότι για να πάρει πάλι μπροστά η οικονομία μας, πρέπει να μην αφήσουμε να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή. Θα πρέπει να κάνουμε χρήση κάθε εργαλείου που έχουμε στα χέρια μας. Η ανάπτυξη του τουρισμού θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το ισχυρότερο από όλα αυτά».

 

 

Επίσης η κυρία Κεφαλογιάννη, αναλύοντας το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό ανάφερε ότι η Ελλάδα δεν επενδύει μόνο στις φυσικές ομορφιές της αλλά και στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στην ανάδειξη του πολιτισμού της. Επισήμανε όμως ότι «για να λειτουργήσει η πολιτιστική κληρονομιά ως μοχλός για την επίτευξη του στόχου μας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να διατηρήσουμε άθικτο το πολιτιστικό απόθεμά μας και την ίδια στιγμή να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ουσιαστική ταξιδιωτική εμπειρία».

 

Επιπρόσθετα, τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον πολιτιστικό τουρισμό λέγοντας ότι «το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα όπως έργα συντήρησης και αποκατάστασης των ιστορικών κτηρίων και τόπων, καθώς και τον σχεδιασμό και την διαχείριση πολιτιστικών διαδρομών». Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη χαιρέτισε και την πρωτοβουλία για συνεργασία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.