04/04/2017: Η Περιφέρεια Αττικής ενεργοποιεί και προτείνει τη συνεργασία φορέων για την προώθηση του Γαστρονομικού Τουρισμού

04/04/2017: Η Περιφέρεια Αττικής ενεργοποιεί και προτείνει τη συνεργασία φορέων για την προώθηση του Γαστρονομικού Τουρισμού


04/04/2017: Η Περιφέρεια Αττικής ενεργοποιεί και προτείνει τη συνεργασία φορέων για την προώθηση του Γαστρονομικού Τουρισμού

Με επιτυχία διοργανώθηκε στις 30/03/2017 η πρώτη συνάντηση εργασίας με θέμα την ενεργοποίηση του θεματικού δικτύου για τον «Γαστρονομικό Τουρισμό» στην Αττική στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens και με την παρουσία φορέων όλου του παραγωγικού φάσματος των υπηρεσιών γαστρονομίας του τόπου μας.

 

Οι δράσεις ενεργοποίησης θεματικών συνεργατικών δικτύων στον τουρισμό, προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής 2016-2020, και προτείνονται ως νέα τάση ανάπτυξης και οργάνωσης «θεματικών εμπειριών». Στο πλαίσιο αυτό, τα πρώτα δίκτυα θεματικού τουρισμού που ενεργοποιούνται σταδιακά αφορούν στον πολιτισμό και στη γαστρονομία.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί σημαντικοί παράγοντες, τόσο του χώρου της εστίασης όσο και συλλογικών φορέων . Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, της ΓΕΣΕΒΕΕ, της ΓΕΠΟΕΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΕΑΤΑΑ, της ΕΝΟΑΑ, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αναβύσσου (ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού), του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, αλλά και εκπρόσωποι πολλών διακεκριμένων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ανατολικής Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου και η Εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων κα Αγγελική Λεβέντη.

 

Η Προϊσταμένη της Δ/σης Τουρισμού κα Αθηνά Κολυβά επεξήγησε τις προθέσεις της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη συνεργασία για την υλοποίηση των συνεργατικών δικτύων, ενώ την κεντρική εισήγηση για τη διαδικασία ενεργοποίησης ενός τέτοιου δικτύου έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών κος Δημήτρης Κούτουλας, ο οποίος συνέταξε το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής (marketing plan). Στη συνέχεια κατέθεσαν τις απόψεις τους για περαιτέρω επεξεργασία εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

 

 

H Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κα Ελένη Δημοπούλου δήλωσε σχετικά: «Μια σπουδαία παραγωγική δραστηριότητα, η εστίαση, αποτελεί συστατικό στοιχείο του τουρισμού, είτε ως υψηλή γαστρονομία είτε ως παραδοσιακή κουζίνα, ενώ η στήριξή της αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και η ενθάρρυνση της συνέργειας γαστρονομίας – οινογευσίας με τον τουρισμό, είναι στρατηγική επιλογή μας. Θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες συναντήσεις με θεματικούς τουριστικούς φορείς όπως συναντήσεις για τον θαλάσσιο και περιηγητικό τουρισμό, κ.α ολοκληρώνοντας τις προτάσεις μας για ανάπτυξη δικτύων θεματικού τουρισμού.

 

Με την πρωτοβουλία αυτή η Περιφέρεια Αττικής φέρνει κοντά τους σημαντικούς επαγγελματίες και φορείς που γνωρίζουν καλύτερα τους τομείς δραστηριοποίησής και τους ενθαρρύνουμε στην δημιουργία συνεργασιών με στόχο την εξειδικευμένη προβολή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους αλλά και καλύτερα ενημερωμένους επισκέπτες για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Αττική».