04/06/2020 – Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση MATKA 2021 της Φινλανδίας

04/06/2020 – Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση MATKA 2021 της Φινλανδίας


04/06/2020 – Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση MATKA 2021 της Φινλανδίας

 

Η Ελλάδα, η οποία αποτελεί τα τελευταία χρόνια τον δημοφιλέστερο προορισμό για τους Φινλανδούς τουρίστες, θα είναι η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΑΤΚΑ 2021, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου 2021.

 

Στο πλαίσιο αυτό και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η χώρα μας θα έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και άλλων δράσεων, που θα παρουσιάζουν με προνομιακό και ολοκληρωμένο τρόπο στη φινλανδική αλλά και ευρύτερα σκανδιναβική αγορά την πολυμορφία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις όλα τα μέτρα που λαμβάνονται τόσο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού κάλλους της Ελλάδας από τις αρνητικές συνέπειες του υπερτουρισμού, όσο και για τη δημιουργία και διαφύλαξη ενός ασφαλούς και οικείου περιβάλλοντος για τους τουρίστες.

 

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

 

Με την ευκαιρία της σημερινής επίσημης ανακοίνωσης για την ανάδειξη της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην ΜΑΤΚΑ 2021, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κος Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε:

 

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα να είναι η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΑΤΚΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2021. Στην πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη, η χώρα μας  μπαίνει δυναμικά στο 2021 ένα έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό στην μετά την κρίση του κορωνοϊού περίοδο.

 

Η Φινλανδία και γενικότερα η σκανδιναβική αγορά είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς διαχρονικά έχει χτιστεί μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης η οποία είναι στις προθέσεις της χώρας μας να δυναμώσει περισσότερο. Ειδικά οι φίλοι μας Φινλανδοί μας ανέδειξαν σε πρώτο σε προτίμηση τουριστικό τους προορισμό για το 2019 και τους ευχαριστούμε για αυτό.

 

Η Ελλάδα όμως δεν επαναπαύεται. Συνεχίζει να είναι ανταγωνιστική και να βελτιώνει συνεχώς το τουριστικό της προϊόν. Η ασφάλεια, η αυθεντικότητα και η ισχυρή ταυτότητα αποτελούν τους πυλώνες του ελληνικού τουρισμού πάνω στους οποίους στηρίζεται και η προτίμηση εκατομμυρίων ταξιδιωτών που επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο. Επενδύουμε όμως και στην ποιότητα φιλοξενίας, στην βιωσιμότητα και στην διαφύλαξη και ανάδειξη των φυσικών μας πόρων και του περιβάλλοντός μας.

 

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να επενδύει στους ανθρώπους της, στο πνεύμα της φιλοξενίας, στην βιώσιμη διαχείριση του προορισμού αλλά και στην ευζωία η οποία στηρίζεται στον τοπικό τρόπο ζωής και στην γαστρονομία μας. Παράγοντες που μεταφέρουν τον επισκέπτη μας στο να βιώσει μία αυθεντική εμπειρία ζωής. Μια εμπειρία ισχυρή που θα τον ωθήσει να έρθει ξανά στην χώρα μας, γιατί ένας από τους στόχους μας στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού είναι αυτή η ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους επισκέπτες μας».

 

Από την πλευρά της, η sales group manager της Έκθεσης, κα Anna Suominen, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός αυτό, επισημαίνοντας πως «ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο η συνεργασία μας με την Ελλάδα ενισχύει την εμπιστοσύνη στη διαρκή επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδεύουν, ακόμη και μετά την τρέχουσα διεθνή κρίση. Η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερα γνωστός ταξιδιωτικός προορισμός σε πολλούς Φινλανδούς και όταν τα ταξίδια επιτραπούν ξανά, πιστεύω ότι πολλοί από εμάς θα κατευθυνθούμε προς την Ελλάδα για να απολαύσουμε όλα όσα προσφέρει».

 

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΑΤΚΑ, εδώ.