04/06/2021 – Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στο Πάπιγκο Ιωαννίνων.

04/06/2021 – Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στο Πάπιγκο Ιωαννίνων.


04/06/2021 – Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στο Πάπιγκο Ιωαννίνων.

Για την προώθηση του Οικοτουρισμού και λοιπών ήπιων ειδικών μορφών τουρισμού σε ορεινές περιοχές, η  Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες στο γραφικό χωριό Πάπιγκο των Ιωάννινων.

 

Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Υφυπουργός θα συναντήσει τον Δήμαρχο Ζαγορίου, Γιώργο Σουκουβέλο ενώ θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το Γεωπάρκο Βίκου-Αωού, να ενημερωθεί για τις δράσεις, τις προοπτικές και ζητήματα αποτελεσματικής, βιώσιμης αξιοποίησης της περιοχής, ενώ θα συμμετέχει σε περιπατητική διαδρομή 2χλμ, που θα πραγματοποιηθεί με εκκίνηση το Μικρό Πάπιγκο και προορισμό το Μεγάλο Πάπιγκο.
 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στην οποία θα συμμετέχουν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, καθώς και η Πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Μαρία Παπαδοπούλου, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Κώστα Τριάντη θα παρουσιασθούν κοινές δράσεις που αναλαμβάνουν τα συναρμόδια Υπουργεία και οι φορείς με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ορθολογική αξιοποίηση του φυσικού και ιστορικού πλούτου προστατευόμενων περιοχών, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Επιστέγασμα της συνεργασίας που συνάπτεται μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. αποτελεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάπτυξη Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000. Βασικός αρωγός και υποστηρικτής της προσπάθειας είναι ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάπτυξης «ΔιαΝΕΟσις» και ο οποίος ως συμβαλλόμενο μέρος στο Μνημόνιο Συνεργασίας, θα αναλάβει την εκπόνηση σχετικής μελέτης.
 

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Ζαγόρι για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Υφυπουργός Τουρισμού μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα συναντήσει στα Ιωάννινα τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη καθώς και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Ξεχωριστή συζήτηση με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Ηπείρου θα έχει με εκπροσώπους τοπικών φορέων των Ιωαννίνων για την εξέταση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή.