04/07/2017: Στη Σύρο η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα – Εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στο LG Aegean Ball Festival

04/07/2017: Στη Σύρο η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα – Εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στο LG Aegean Ball Festival


04/07/2017: Στη Σύρο η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα – Εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στο LG Aegean Ball Festival

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην αθλητική διοργάνωση LG Aegean Ball Festival (φεστιβάλ μπάσκετ) που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου και απένειμε βραβεία στους νικητές.

 

Η κυρία Κουρνέτα συνεχάρη τους διοργανωτές και επισήμανε πώς εξαρχής το υπουργείο στήριξε την διοργάνωση της εκδήλωσης αναγνωρίζοντας την δυναμική της. Επίσης, τόνισε τη σημασία που έχει ο αθλητισμός στην προβολή του ελληνικού τουρισμού και δήλωσε πώς ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί μια αναδυόμενη σημαντική παράμετρο για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της χώρας.

 

 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε αθλητικό, τουριστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και κορυφαίοι αθλητές και χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Σύρο στην διάρκειά της (28/6 – 2/7).

 

Η διεξαγωγή της διαφήμισε την Ελλάδα και τη Σύρο, αναδεικνύοντάς την ως κορυφαίο αθλητικό προορισμό, διαμέσου των ΜΜΕ, του Internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και του τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά σε 6 χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Γερμανία, Ισραήλ και Σερβία), προκειμένου να το απολαύσουν εκατομμύρια τηλεθεατών, απ’ όλο τον κόσμο.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σύρο η Γενική Γραμματέας Τουρισμού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Σύρου, με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Μαραγκό παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δούναβη.

 

 

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος παρουσίασε στην κα Κουρνέτα την τουριστική στρατηγική και τον σχεδιασμό της Σύρου ενώ έγινε και αναφορά στην υποψηφιότητα της Σύρου για την διεκδίκηση του τίτλου του «Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας».

 

Η Γενική Γραμματέας ανέπτυξε τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ συμφωνήθηκε, η ήδη εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Σύρου με το Υπουργείο Τουρισμού να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο σε συγκεκριμένους τομείς προτεραιότητας που έχει θέσει το Υπουργείο, στο πλαίσιο της Εθνικής τουριστικής πολιτικής για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Πρότεινε βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να τεθεί η στρατηγική του Δήμου για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών. Όπως δήλωσε η κα Κουρνέτα, η στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να μεγιστοποιήσει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Σύρου, για την οποία η μεταξύ των δύο πλευρών συνεργασία αποδίδει ήδη καρπούς, δίνοντας απτά αποτελέσματα.