05/03/2014: Απόλυτα θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στην ΙΤΒ Βerlin

05/03/2014: Απόλυτα θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στην ΙΤΒ Βerlin


05/03/2014: Απόλυτα θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στην ΙΤΒ Βerlin

Συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας για άτομα που χρήζουν περίθαλψης καθώς και αυτά της τρίτης  ηλικίας, υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με το γερμανό υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένο  για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Joachim Fuchtel,  στο πλαίσιο της συμμέτοχης της Ελλάδας στην  ΙΤΒ Βerlin.
 
Όπως τονίζεται στη συμφωνία, η συνεργασία αυτή πρόκειται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς και θα προσφέρει δυνατότητες απασχόλησης εκτός τουριστικής σεζόν. Το  πρόγραμμα, που αφορά τη συνεργασία στον ιατρικό τουρισμό, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο στη Ρόδο.
 
Για τη συγκεκριμένη συμφωνία η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών στην πρόσβαση τους στις ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές υποδομές. 
 

Κατά τη συνάντηση της κυρίας Κεφαλογιάννη με τον κ. Fuchtel συζητήθηκαν ακόμη  θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ειδικότερα συζητήθηκε  η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά  εργασίας  και η αναβάθμιση του πετυχημένου θεσμού της μαθητείας στο πρότυπο του διττού συστήματος (dual system). 
 
Η υπουργός Τουρισμού  επισήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία, με τη συνδρομή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών- είπε η υπουργός Τουρισμού- είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 
Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δυο χωρών στην περαιτέρω ανάπτυξη του «τουρισμού φύσης» καθώς η χώρα μας διαθέτει  στον επισκέπτη της, μια σειρά από διαφορετικά πανέμορφα τοπία, πλούσια χλωρίδα και πανίδα  αλλά και πολλές  προστατευόμενες περιοχές. 
 
Τέλος κοινή  ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση της συνεργασίας των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Παρών στη συνάντηση   ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.   
 
Σήμερα το πρωί η κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκε  με την υφυπουργό για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις και τον Τουρισμό κυρία  Iris Gleiche και τον δήμαρχο-κυβερνήτη  Βερολίνου κ. Klaus Wowereit. Στο επίκεντρο αυτών των συζητήσεων τέθηκαν  θέματα ελληνογερμανικής συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού, η προσέλκυση επενδύσεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας. 
 
Απόλυτα θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στην ΙΤΒ Βerlin
 
 
Στο πλαίσιο της ΙΤΒ Berlin, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό τουρισμό.  Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ ήταν η προώθηση του ελληνικού τουρισμού και η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η υπουργός τουρισμού και τα στελέχη του ΕΟΤ είχαν συνομιλίες με τουριστικούς παράγοντες και πολλούς δημοσιογράφους. Από τις συζητήσεις αυτές προέκυψε ότι τα μηνύματα είναι απόλυτα θετικά για την Ελλάδα και ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Ήταν μια βραδιά που κυριάρχησε το ελληνικό τραγούδι, οι ελληνικές γεύσεις και το ελληνικό κρασί.
 
«Ο τουρισμός το 2013 απέδειξε ότι μπορεί να σηματοδοτήσει το σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία», τόνισε η υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στη συγκεκριμένη ειδική εκδήλωση. Για πρώτη φορά από το 1948 – πρόσθεσε – το ελληνικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα για το 2013.     Είναι μία από τις ενδείξεις που μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το έτος 2014 είναι η χρονιά που η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη».
 
Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην ελληνική επιχειρηματικότητα, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις  που έχουν καταφέρει να προσελκύσουν το διεθνές κοινό με την προώθηση προϊόντων συνδεδεμένων με την υψηλή ποιότητα και την  καινοτομία.
 
Παράλληλα ζήτησε από τις ελληνικές επιχειρήσεις του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα να επενδύσουν στην ποιότητα και την εξαγωγική νοοτροπία και κάλεσε τις γερμανικές επιχειρήσεις ,  και να επενδύσουν σε υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα.