05/05/2022 – Ά Γκερέκου: Ο πολιτισμός και η φιλοξενία όπλα ειρήνης για τους λαούς

05/05/2022 – Ά Γκερέκου: Ο πολιτισμός και η φιλοξενία όπλα ειρήνης για τους λαούς


05/05/2022 – Ά Γκερέκου: Ο πολιτισμός και η φιλοξενία όπλα ειρήνης για τους λαούς

 

«Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, ο EOT θέτει τον πολιτισμό στην προμετωπίδα της επικοινωνιακής του στρατηγικής, προκειμένου να παρουσιάσει την Ελλάδα στον κόσμο».
 

 

Αυτό τόνισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης για την παρουσίαση του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ.

 

 

Η κα Γκερέκου αναφέρθηκε, ειδικότερα, τόσο στην υποστήριξη την οποία παρέχει ο ΕΟΤ σε όλες τις δράσεις που προωθούν διεθνώς τον προορισμό «Ελλάδα» όσο και στη συστηματική προβολή από τον οργανισμό των πολιτιστικών μνημείων της χώρας, αλλά και των υλικών και άυλων στοιχείων που συνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου. «Ο ΕΟΤ αναδεικνύει συστηματικά όλο αυτό το καλειδοσκόπιο των υλικών και άυλων πολιτιστικών εμπειριών, όπως είναι η ελληνική μεσογειακή διατροφή, ένα από τα  γενεσιουργά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, οι Καλές Τέχνες, όπως η μουσική του οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη, στον οποίο είναι αφιερωμένο το παρόν φεστιβάλ, οι λαϊκές τέχνες, τα αυθεντικά ήθη και έθιμα κάθε ελληνικής τοπικής κοινωνίας, ενώ στέκεται πάντα αρωγός του κινηματογράφου, αυτού του ιδανικού πρεσβευτή της χώρας μας» παρατήρησε.

 

 

Ακόμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φιλοσοφία του Ευ Ζην, η οποία αντιμετωπίζει το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή ως ενιαία ολότητα, αναπτύσσοντας και ενδυναμώνοντάς τα με απόλυτη ισορροπία, που τόσο ανάγκη έχει ο σύγχρονος κόσμος, ενώ κλείνοντας σημείωσε με έμφαση: «Στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε, ο πολιτισμός είναι το όπλο ειρήνης για τους λαούς και η φιλοξενία η διπλωματική οδός για να την επιτύχουμε».

 

 

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ με θεματικό τίτλο «Οικουμενική Κοινότητα» θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 10 έως τις 16 Μαΐου 2022, με τον ΕΟΤ να αποτελεί τον αποκλειστικό χορηγό για τη διεθνή ψηφιακή επικοινωνία του.