05/06/2012: Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ A.E.

05/06/2012: Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ A.E.


05/06/2012: Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ A.E.

Η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση για την αποτελεσματικότερη προβολή της θετικής εικόνας της χώρας και του ελληνικού Τουρισμού στο εξωτερικό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα η Υπουργός κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Λάμπης Ταγματάρχης.

 

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάληψη πλαισίου δράσεων και πρωτοβουλιών και από την ΕΡΤ, με στόχο την ενδυνάμωση των ενεργειών διάχυσης θετικών μηνυμάτων για τη χώρα, με άμεσες ωφέλειες για την τουριστική κίνηση κατά τη θερινή περίοδο.

 

 

Ενδεικτικά, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως:

 

 

  • την προώθηση συνεργασίας με την EBU (Ένωση Δημόσιων Ευρωπαϊκών Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών), προκειμένου να διανείμει από το δίκτυό της διαφημιστικά μηνύματα του ΕΟΤ σε ενδιαφερόμενους οργανισμούς – μέλη της.
  • τη συνεργασία με το γαλλόφωνο κανάλι TV5 Monde, ώστε να επιτευχθεί η ένταξη διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ στο πρόγραμμά του.
  • το αίτημα προς το πανευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο Euronews – του οποίου η ΕΡΤ είναι ιδρυτικό μέλος – για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ, με προνομιακή χρέωση.
  • την ένταξη διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ στο πρόγραμμα της ERTworld, καθώς και των ραδιοσταθμών «Φωνή της Ελλάδας» και «ΦΙΛΙΑ».
  • την προβολή της χώρας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα και το WebTV της ΕΡΤ. Ήδη έχει προχωρήσει η ανάρτηση επεισοδίων της εκπομπής «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», με πληροφορίες για προορισμούς ανά την Ελλάδα, ενώ προγραμματίζεται η προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων και banners στο www.ert.gr.
  • την ανάρτηση διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ στο Youtube και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) της ΕΡΤ.