05/06/2015: Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

05/06/2015: Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


05/06/2015: Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωσε το ταξίδι της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία  εξασφάλισε συμφωνίες για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού  και την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα. 
 
Κατά την επίσκεψή της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  η Έλενα Κουντουρά   είχε συναντήσεις στο Ντουμπάι, με την  Υπουργό Επικρατείας  κα REEMALHASHEMI, τον  Γενικό Διευθυντή Υπηρεσίας Ενημέρωσης Σείχη HESHER BIN  JUMA AL MAKTOUM, τον Σείχη AHMED BIN SAAED AL MAKTOUM, πρόεδρο της EMIRATES AIRLINES και διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας , τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου του Ντουμπάι . HAMAD BUANIM, τον επικεφαλής της INVESTMENT CORPORATION DUBAI, MOHAMED AL SHAIBANI.
 
Στο Άμπου  Ντάμπι η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αρχής  Τουρισμού και Πολιτισμού  Σείχη SULTAN BIN TAHNOON AL NAHYAN και με στελέχη της ETIHAD AIRWAYS. 
 
Η Έλενα Κουντουρά παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους στόχους  του ελληνικού τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά των Ηνωμένων  Αραβικών Εμιράτων, οι πολίτες των οποίων από τις αρχές Μαΐου  μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα, στο χώρο Schengen, χωρίς θεώρηση (visa), εξέλιξη στην οποία πρωτοστάτησε η χώρα μας. 
 
Ταυτόχρονα η Έλενα Κουντουρά επεσήμανε ότι η ίδια θα υποστηρίξει και θα συνδράμει  εμιρατινή επιχειρηματική αποστολή που θα επισκεφθεί τη χώρα μας μετά το καλοκαίρι, προκειμένου να συζητήσει τη δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα.    
 
Η  αν. Υπουργός Τουρισμού  παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε  προς τιμήν της στην ιδιαίτερη κατοικία του εξέχον μέλος ηγεμονικής οικογένειας του Ντουμπάι και Γενικός Διευθυντής Υπηρεσίας Ενημέρωσης Εμιράτου, Σεΐχης HASHER BIN JUMA AL MAKTOUM, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων τουριστικών γραφείων του Εμιράτου, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και εκπρόσωποι κορυφαίων  ΜΜΕ. 
 
Τέλος η Έλενα Κουντουρά  παραχώρησε, συνεντεύξεις σε κορυφαία ΜΜΕ μεταξύ αυτών στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Albayan, σε  τηλεοπτικούς σταθμούς, στα  δορυφορικά δίκτυα  RT (Ρωσία) και CCTV (Κίνα) προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.