05/12/2017: Συμμετοχή της Γ.Γ. Τουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα στις «Ελληνικές Ημερίδες 2017» στον Τάραντα της Ιταλίας για την προώθηση της Ελλάδας και του Ελληνικού Τουρισμού

05/12/2017: Συμμετοχή της Γ.Γ. Τουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα στις «Ελληνικές Ημερίδες 2017» στον Τάραντα της Ιταλίας για την προώθηση της Ελλάδας και του Ελληνικού Τουρισμού


05/12/2017: Συμμετοχή της Γ.Γ. Τουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα στις «Ελληνικές Ημερίδες 2017» στον Τάραντα της Ιταλίας για την προώθηση της Ελλάδας και του Ελληνικού Τουρισμού

H Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στις «Ελληνικές Ημερίδες 2017» στον Τάραντα της Ιταλίας που διοργάνωσε η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και την Ελληνική Κοινότητα του Τάραντα «Μαρία Κάλλας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

 

Η κυρία Κουρνέτα στην ομιλία της αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις φιλίας, εμπιστοσύνης και μακρόχρονης συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας σε όλα τα επίπεδα, και τόνισε την πολύτιμη συμβολή των Ελλήνων ομογενών, ως γέφυρα πολιτισμού, ειρήνης και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Συνεχάρη τους εκπροσώπους των ελληνικών και φιλελληνικών φορέων της Ιταλίας για το σπουδαίο έργο ευθύνης, εθελοντισμού και ειλικρινούς προσφοράς που επιτελούν απέναντι στην Ελλάδα.

 

Η Γ.Γ Τουρισμού κα Ε. Κουρνέτα, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας κος Marco Galdi και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδερφοτήτων Ιταλίας κος Ανδρέας Ανδρέου.

 

Ο τουρισμός, τόνισε, όπως και ο πολιτισμός συμβάλλουν στην οικοδόμηση δυνατής συμμαχίας. Αναφέρθηκε στην ισχυρή κυβερνητική βούληση για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη πρώτη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Ιταλίας στην Κέρκυρα παρουσία των Πρωθυπουργών της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα και της Ιταλίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι και κυβερνητικών αποστολών των δύο χωρών, όπου η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Ιταλό Ομόλογό της Υπουργό Πολιτιστικών Αγαθών Δραστηριοτήτων και Τουρισμού, κ. Ντάριο Φραντσεσκίνι.

 

Η κυρία Κουρνέτα επισήμανε ότι ο πυρήνας της στρατηγικής αποτελεί η καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο που προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες και ο θεματικός τουρισμός αποτελεί πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Η κα Όλγα Νάσση Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδερφοτήτων Ιταλίας, η κα Ευρυδίκη Κουρνέτα ΓΓ. Τουρισμού, η κα Iolanda Capriglione – καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καμπάνιας – Επιστημονική Διευθύντρια της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας , η κα Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου – Βουλευτής Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο κ. Πέτρος Φιλίππου Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, ο κ. Αντώνης Γεωργόπουλος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τάραντα "Μαρία Κάλλας", ο κ. Ανδρέας Ανδρέου Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδερφοτήτων Ιταλίας.

 

«Η αξιοποίηση της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελούν πρόσφορο πεδίο ανάπτυξης κοινών πολιτικών. Αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα που δημιουργεί νέες και σταθερές πηγές εσόδων και απασχόλησης, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική ευημερία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η βουλευτής κα Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος του Τάραντα, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων και στελέχη της Αυτοδιοίκησης.