06/02/2020 – Ο ΕΟΤ καινοτομεί στη Διεθνή έκθεση ΙΜΤΜ Ισραήλ : Β2Β συναντήσεις και βράβευση του Έλληνα προπονητή της Maccabi Tel Aviv

06/02/2020 – Ο ΕΟΤ καινοτομεί στη Διεθνή έκθεση ΙΜΤΜ Ισραήλ : Β2Β συναντήσεις και βράβευση του Έλληνα προπονητή της Maccabi Tel Aviv


06/02/2020 – Ο ΕΟΤ καινοτομεί στη Διεθνή έκθεση ΙΜΤΜ Ισραήλ : Β2Β συναντήσεις και βράβευση του Έλληνα προπονητή της Maccabi Tel Aviv

 

Με τη διοργάνωση workshop B2B,που θα φέρει σε άμεση επαφή υψηλόβαθμα στελέχη του τουριστικού κλάδου, θα ενισχυθεί η παρουσία της Ελλάδας στο Ισραήλ, κατά την διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΜΤΜ του Τελ Αβίβ. Η έκθεση πραγματοποιείται 11&12/02/ 2020 με την συμμετοχή του  ΕΟΤ και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

 

Πρόκειται για μια νέα, πρωτοποριακή προσέγγιση των τουριστικών αγορών, στο πλαίσιο  των διεθνών τουριστικών εκθέσεων, που ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης είχε εξαγγείλει τον περασμένο Δεκέμβρη(2019) κατά την 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

 

Αμέσως μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης  ΙΜΤΜ, ο Γ. Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, θα βραβεύσει για τη συνεισφορά του στην προβολή της Ελλάδας στο Ισραήλ, τον Έλληνα προπονητή της Maccabi Tel Aviv, κ. Γιάννη Σφαιρόπουλο, Ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του μπάσκετ για την περίοδο 2018-19.

 

Καινοτομία-Στόχοι

 

Ο ΕΟΤ διοργανώνει για πρώτη φορά Β2Β workshop, αποκλειστικά στην Έκθεση   IMTM του Τελ Αβίβ, έχοντας σχεδιάσει με τους δικούς του όρους, κάθε λεπτομέρεια της διοργάνωσης. Η δράση, φιλοδοξεί να αποτελέσει το επιτυχημένο παράδειγμα για παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

 

Στόχοι του ΕΟΤ  είναι:

  • να φέρει σε απ’ ευθείας επαφή υψηλόβαθμα στελέχη του τουριστικού κλάδου από τις δύο χώρες ,
  • να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχή επισφράγιση επιχειρηματικών συμφωνιών, αλλά και τη δικτύωση και  καλλιέργεια μακροχρόνιων σχέσεων στην Ισραηλινή τουριστική αγορά,
  • να  ενισχύσει γρήγορα και αποτελεσματικά  το τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ προς Ελλάδα  το 2020.

 

Συμμετοχές

 

Στο πρώτο αυτό workshop η συμμετοχή Ελλήνων και Ισραηλινών τουριστικών παραγόντων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων είναι μαζική και ιδιαιτέρως ικανοποιητική.

 

Στο κάλεσμα του ΕΟΤ ανταποκρίθηκαν θετικά και οι 13 Περιφέρειες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν:

  • 111 εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών επιχειρήσεων από όλη τη χώρα.,
  • 49  θεσμικοί παράγοντες δημόσιων φορέων, μεταξύ των οποίων, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, 21 Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένοι σύμβουλοι τουρισμού, 4 Δήμαρχοι και 22 εκπρόσωποι άλλων δημόσιων φορέων.

 

Η Ελληνική αποστολή θα συναντηθεί με περισσότερους από 80 T.Os, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες του Ισραήλ καθώς και μέλη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και της Ισραηλινής Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων (ΙΤΤΑΑ).

 

Ο  Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε:
«Για πρώτη φορά ο ΕΟΤ διοργανώνει ένα εξειδικευμένο b2b workshop στα πλαίσια μία διεθνούς έκθεσης.  Είχα δεσμευτεί στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού ότι, ο ΕΟΤ θα εμπλουτίσει και θα ενισχύσει την συμμετοχή του στις εκθέσεις του εξωτερικού με παράπλευρα events.Υλοποιούμε αυτή την δέσμευση . Ένα από αυτά, είναι και η διοργάνωση στο Τελ Αβίβ μιας ημέρας παρουσιάσεων και συναντήσεων μεταξύ των Περιφερειών και επιχειρήσεων της Ελλάδας με Ισραηλινούς παράγοντες του τουρισμού. Έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον και από τις δύο χώρες και εκτιμώ  ότι θα είναι  μια πολύ επιτυχημένη  πρωτοβουλία. Προφανώς δεν θα σταματήσουμε εδώ αλλά θα συνεχίσουμε τέτοιες ενέργειες και σε άλλες χώρες κατά την διάρκεια διεθνών εκθέσεων, που είναι ψηλά στην ατζέντα ενδιαφέροντος για τον τουρισμό μας».