06/09/2012: Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη με τον γερμανό υφυπουργό κ. Fuchtel

06/09/2012: Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη με τον γερμανό υφυπουργό κ. Fuchtel


06/09/2012: Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη με τον γερμανό υφυπουργό κ. Fuchtel

06/09/2012: Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη με τον γερμανό υφυπουργό  κ. Fuchtel

Η ανάδειξη και προώθηση συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού υπό την προεδρία της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και την συμμετοχή του γερμανού υφυπουργού Εργασίας κ. Hans Joachim Fuchtel, εντεταλμένου συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα  για θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

 

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, επισήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο, με συνέργειες που μπορούν να υπάρξουν και με τις οποίες θα προβληθούν ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

 

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην τουριστική ποικιλομορφία της Ελλάδος που διαμορφώνει ξεχωριστό τουριστικό προϊόν σε κάθε περιοχή  με βάση τις ιστορικές , πολιτιστικές γαστρονομικές και άλλες παραδόσεις.  Τα στοιχεία αυτά διαμορφώνουν και το συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναβαθμίσει και ενδυναμώσει.

 

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν έρευνες ικανοποίησης τουριστών που θα κάνει για την Ελλάδα γερμανικό πανεπιστήμιο,  οι οποίες και μπορούν να αποτελέσουν «εργαλείο» για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.  Επίσης , έγινε αναφορά και σε προγράμματα εργασίας τους χειμερινούς μήνες στη Γερμανία για τους έλληνες εργαζόμενους στον τουρισμό, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με πτήσεις από την Γερμανία και γενικά στην  ανταλλαγή τεχνογνωσίας  μεταξύ των χωρών.

 

Ο κ. Fuchtel μίλησε για παροχή εξειδικευμένης γνώσης  στον τουρισμό και συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση για θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος , δίνοντας έμφαση στον πολιτιστικό, ιατρικό , γαστρονομικό και αγροτικό τουρισμό και στις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος , ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κώστας Ζήκος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος.