06/10/2017: Μήνυμα εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό – Σε στενή στρατηγική συνεργασία το Υπουργείο Τουρισμού και ο Όμιλος TUI για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και την προώθηση νέων επενδύσεων

06/10/2017: Μήνυμα εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό – Σε στενή στρατηγική συνεργασία το Υπουργείο Τουρισμού και ο Όμιλος TUI για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και την προώθηση νέων επενδύσεων


06/10/2017: Μήνυμα εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό – Σε στενή στρατηγική συνεργασία το Υπουργείο Τουρισμού και ο Όμιλος TUI για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και την προώθηση νέων επενδύσεων

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομίλου της TUI, κ. Friedrich Jοussen ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ενισχύουν την στρατηγική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και του Τουριστικού Οργανισμού TUI για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, στο πλαίσιο της εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την ανάπτυξη και για την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

 

Σε συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τονίστηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επιλογή για επενδύσεις και η ΤUI σχεδιάζει μέσα και από τη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα.

 

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής και ελκυστικός παγκόσμιος προορισμός για τους επισκέπτες της TUI. Σε εφαρμογή της στρατηγικής συνεργασίας, αυξήθηκε κατά 10% ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα από την TUI το 2017, περίπου 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες, και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 πτήσεις προς την Ελλάδα.

 

 

Ο όμιλος TUI προτίθεται να επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία και κρουαζιέρες, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται 10 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, πρόσθετες στα 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, και η επέκταση των προγραμμάτων κρουαζιέρας, όπου ήδη έχει συμπεριλάβει 26 ελληνικά λιμάνια.

 

Ο κ. Jοussen τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την Ελλάδα. Επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ιστορία της τον πολιτισμό της, τις φυσικές της ομορφιές, και «οι επισκέπτες που επιλέγουν την Ελλάδα αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες».

 

Τόνισε επίσης την σημασία των υποδομών για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και τη συμβολή τους στην ενίσχυση της απασχόλησης προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά δήλωσε: «Μετά από δυόμισι χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας και πολύ δυναμικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη και συνέπεια προωθούμε στρατηγικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα ως προορισμό 365 ημέρες το χρόνο και προώθησης επενδύσεων που θα αναπτύξουν την ελληνική οικονομία.”

 

 

Παρουσιάστηκε το πλαίσιο και οι στρατηγικοί στόχοι της συνεργασίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την προώθηση των θεματικών εμπειριών σε όλη τη χώρα, την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

 

Η Υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας συζητήθηκαν:

  • H ενίσχυση της παρουσίας της TUI στην ελληνική τουριστική αγορά, με επίκεντρο τις επιλογές για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που έχει ο επισκέπτης και που αποτελούν κοινό στρατηγικό ζητούμενο.
  • Η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών προϊόντων, και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
  • Στον τομέα της κρουαζιέρας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που συμφωνήθηκε στα τέλη του 2016, η TUI ανταποκρίθηκε άμεσα και ενίσχυσε την παρουσία της στην Ελλάδα, με αύξηση στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές ένταξης νέων προορισμών και ενίσχυσης του homeporting.

 

Η Υπουργός τόνισε ότι αποτελεί βασικό στόχο της εθνικής τουριστικής πολιτικής η διασύνδεση του τουρισμού με παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η πρωτογενής παραγωγή, ο τομέας της αγροδιατροφής, και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

 

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία της TUI, μέσω του TUI Care Foundation για ειδικό πρόγραμμα που υλοποιείται στην Κρήτη σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, που εντάσσεται και στο πλαίσιο του στόχου του Υπουργείου Τουρισμού για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

 

Η κα Κουντουρά τόνισε τις εξαιρετικές δυνατότητες που υπάρχουν στον επενδυτικό τομέα καθώς η Ελλάδα αποτελεί ελκυστική ευκαιρία για νέες επενδύσεις ως μεσογειακός και ευρωπαϊκός προορισμός.

 

«Ο τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις υψηλές επιδόσεις του τουρισμού στην αύξηση των αφίξεων αλλά και στην ενίσχυση του τουρισμού υψηλού επιπέδου, στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που στηρίζουν την εθνική οικονομία και αποφέρουν οφέλη που θα διαχυθούν στις τοπικές οικονομίες», δήλωσε η κα Κουντουρά.