06/11/2012: Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο

06/11/2012: Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο


06/11/2012: Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο

Τη νέα επικοινωνιακή στρατηγική του Ελληνικού Τουρισμού για το 2013, παρουσίασε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Λονδίνο, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας αναφέρθηκε και ο γ.γ του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος ο οποίος εξειδίκευσε τους στόχους της.

 

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε μεταξύ άλλων τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού Ελλάδα και  το ισχυρό brand Ελληνικός Τουρισμός. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στους στόχους του υπουργείου, τονίζοντας ότι είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως ο θαλάσσιος και ο ιατρικός τουρισμός, αλλά και η βελτίωση των υποδομών της χώρας, ώστε οι τουριστικές υπηρεσίες να είναι περισσότερο ελκυστικές στους ξένους επισκέπτες. «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά παρέχει ποικίλες εμπειρίες στους ξένους και είναι εξαιρετικός τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα ο γ.γ του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος εστίασε στην επικοινωνιακή στρατηγική του ΕΟΤ για τα επόμενα έτη και παρουσίασε έρευνα για την ταξιδιωτική αγορά της Βρετανίας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό  δημοφιλή προορισμό για τους Άγγλους πολίτες. Βάσει των στοιχείων της έρευνας περίπου 1.200.000 Άγγλοι κάθε χρόνο επισκέπτονται την χώρα μας. Επίσης εκπρόσωπος της Google παρουσίασε το νέο κανάλι του You Tube για τον ΕΟΤ.

 

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου ήταν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Κων. Μπίκας, ο γ.γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και η διεθνούς φήμης βρετανίδα συγγραφέας κυρία Victoria Hislop η οποία αναφέρθηκε στην μοναδικότητα της Ελλάδας που αποτελεί όπως τόνισε «πηγή έμπνευσης για το συγγραφικό της έργο», που γνωρίζει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Η κυρία Hislop- κατέληξε- λέγοντας ότι «αν και δεν είναι Ελληνίδα, αισθάνεται Ελληνίδα στην καρδιά».

 

Κατά την διάρκεια παραμονής της στο Λονδίνο, η υπουργός Τουρισμού έχει προγραμματίσει να δώσει σειρά συνεντεύξεων  στα σημαντικότερα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης (CNBC, Blomberg, BBC, Euronews, Travel Channel κ.α).

 

Στην Παγκόσμια Έκθεση Λονδίνου, ο ΕΟΤ συμμετέχει, με περίπτερο 813 τ.μ. το οποίο πλαισιώνεται από 36 συνεκθέτες της Ελλάδας και φορείς όπως η ΓΕΠΟΕΤ, ΗΑΤΤΑ, Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, ΕΒΕΑ και πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων.

 

Το περίπτερο του ΕΟΤ συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, επαγγελματιών και δημοσιογράφων καθώς και επισκέπτες μεγάλου κύρους, όπως η συγγραφέας Victoria Hislop η οποία μαζί με την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εγκαινίασαν το περίπτερο του ΕΟΤ.