07/03/2012: Ο Υφ. Γ. Νικητιάδης στην 46η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (IBT) στο Βερολίνο

07/03/2012: Ο Υφ. Γ. Νικητιάδης στην 46η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (IBT) στο Βερολίνο


07/03/2012: Ο Υφ. Γ. Νικητιάδης στην 46η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (IBT) στο Βερολίνο

Με στόχο την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στη γερμανική αγορά και την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος , ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης πραγματοποίησε από το πρωί σειρά συναντήσεων και συνομιλιών με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών φορέων και γερμανικά Μ.Μ.Ε, στην 46η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB), στο Βερολίνο.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφτηκε τα ελληνικά περίπτερα και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πως διαμορφώνεται στην έκθεση του Βερολίνου η «εικόνα» για τη νέα τουριστική σεζόν.

Ειδικότερα, ο κ. Νικητιάδης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με tour operators και αεροπορικές εταιρείες low cost, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του, ότι η Ελλάδα παραμένει ο πλέον ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παρεχώρησε συνεντεύξεις σε σημαντικά ΜΜΕ όπως ο μεγαλύτερος γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός RTL, η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και ο ραδιοφωνικός σταθμός ARD-WDR.
Απευθυνόμενος στους γερμανούς τουρίστες, ο κ. Νικητιάδης τους κάλεσε να επισκεφθούν τη χώρα μας όπου είναι ευπρόσδεκτοι και επεσήμανε ότι η εικόνα που έχει καλλιεργηθεί τον τελευταίο καιρό για την Ελλάδα είναι λανθασμένη.
Ο κ. Νικητιάδης τόνισε στους γερμανούς δημοσιογράφους ότι καμία ανταγωνίστρια χώρα δεν διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα οποία είναι η συνύπαρξη του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου με την ελληνική φυσική ομορφιά.

Η ελληνική παρουσία στη γερμανική πρωτεύουσα κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς πρόκειται για το πιο σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια τουριστική «βιομηχανία» δεδομένου ότι κάθε χρόνο συγκεντρώνονται στον εκθεσιακό χώρο των 160.000 τ.μ. δεκάδες χιλιάδες εκθέτες, επισκέπτες και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.