07/06/2013: Συνέντευξη της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στο CNN

07/06/2013: Συνέντευξη της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στο CNN


07/06/2013: Συνέντευξη της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στο CNN

Συνεντευξη της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη προβλήθηκε χθες στην εκπομπή Quest του τηλεοπτικού δικτύου  CNN, με τίτλο «Tourism a lifeline for Greece». Στην εκπομπή η παρουσιάστρια του CNN έκανε καταρχήν αναφορά στα στατιστικά δεδομένα για την ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο, η οποία άγγιξε το 26.8%, αλλά και στις πρόσφατες διαδηλώσεις Ελλήνων συνταξιούχων στην Αθήνα, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τομέα ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.
 
Ερωτηθείσα για την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, στην οποία ο Οργανισμός παραδέχτηκε λάθη ως προς την εφαρμογή του δανειακού προγράμματος, η Υπουργός Τουρισμού κυρία  Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «είναι πολύ αργά, γιατί τα συγκεκριμένα λάθη έχουν ήδη γίνει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να διανύει την 6η συνεχή χρονιά ύφεσης, παρουσιάζοντας υψηλή ανεργία» με σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή των Ελλήνων πολιτών. «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, είναι μάλλον ένα είδος αποκατάστασης των λαθών αυτών», τόνισε. Αναφερόμενη εν γένει στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η Υπουργός ανέφερε ότι «μπορεί να δούμε φως στο βάθος του τούνελ» και ότι «υπάρχουν ακόμη προκλήσεις μπροστά μας». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και «για το λόγο αυτό ακούμε επαινετικά σχόλια από τους Ευρωπαίους εταίρους μας οι οποίοι μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε ως προς την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο σημειωτέον είναι πολύ σκληρό για τον ελληνικό λαό». Όμως, επανάλαβε η κυρία  Κεφαλογιάννη, «βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, γεγονός που θα φανεί το  2014 και  σε αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά ο τομέας του τουρισμού».
 
Τέλος, αναφερόμενη για την κατάσταση του ελληνικού τουρισμού φέτος, απάντησε ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι σίγουρα αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, όταν η ίδια ανέλαβε το υπουργείο. Η Ελλάδα βρίσκεται σίγουρα σε ανάκαμψη, ειδικά ο τουριστικός τομέας και γι΄ αυτό το λόγο αναμένονται ποσοστά-ρεκόρ στον τουρισμό για τη φετινή χρονιά, κατέληξε η κυρία  Κεφαλογιάννη.
 
Δείτε το video της συνέντευξης εδώ.