07/07/2011: Σύσκεψη του Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη για τον συνεδριακό τουρισμό

07/07/2011: Σύσκεψη του Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη για τον συνεδριακό τουρισμό


07/07/2011: Σύσκεψη του Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη για τον συνεδριακό τουρισμό

Ευρεία σύσκεψη για τον συνεδριακό τουρισμό πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρεία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ Γιώργου Νικητιάδη και των μελών της άτυπης γνωμοδοτικής κεντρικής επιτροπής για τον συνεδριακό τουρισμό στην οποία μετέχουν φορείς του τουρισμού , του κλάδου διοργάνωσης συνεδρίων και εκπρόσωποι περιφερειών της χώρας.

Κατά την σύσκεψη έγινε κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της επιτροπής προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην ανάπτυξη του τομέα και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα με τις κατευθύνσεις του υφυπουργού συστήθηκαν τρεις ομάδες εργασίας όπου η πρώτη αναλαμβάνει να προετοιμάσει την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση ΙΜΕΧ στο Λας Βέγκας που θα γίνει 11-13 Οκτωβρίου 2011. Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε ως έργο την κατάρτιση προτάσεων τις οποίες θα καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα και θα αφορούν την αποτελεσματική διαχείριση των απρόοπτων γεγονότων που επηρεάζουν την διεξαγωγή συνεδρίων. Η τρίτη ομάδα εργασίας ανέλαβε να καταγράψει όλα τα προβλήματα που συναντά η πραγματοποίηση των συνεδρίων και σχετίζονται με συναρμοδιότητές άλλων υπουργείων προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συντονισμός .

Παράλληλα κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν η κατάρτιση μητρώου συνεδρίων και συνεδριακών επιχειρήσεων, το θέμα των υποδομών του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, η λειτουργία των Conventions Bureaus στις Περιφέρειες, καθώς και όλες οι απαιτούμενες δράσεις που θα πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω αναβάθμιση του συνεδριακού τουρισμού της χώρας.

Στην άτυπη γνωμοδοτική επιτροπή συμμετέχουν ο κ. Δρακόπουλος από το ΣΕΤΕ, ο κ. Αστράς από το HAPCO, ο κ. Ποδηματάς από το HAPCO, η κα Αμαραντίδου από τη HATTA, ο κ. Τσακίρης από το ΞΕΕ, ο κ. Καμπουράκης από την Ρόδο, ο κ. Κυπριώτης από τη Κω, ο κ. Αγγελής από το Athens convention bureau, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο κ. Τάσιος από την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ο κ. Βαρελάς από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Κοζρικίδης από τη ΔΕΘ, ο κ. Αλεξάκης από τη Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Αγγελόπουλος από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Γιαννακίδης Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο κ. Τρεπεκλής Δήμαρχος Κέρκυρας, ο κ. Ανανιάδης από το Costa Navarino,και η κα Γκόλφη από τον ΕΟΤ.