08/03/2018: Συμμετοχή ΕΟΤ στην Έκθεση «Fiets en Wandelbeurs» της Ουτρέχτης

08/03/2018: Συμμετοχή ΕΟΤ στην Έκθεση «Fiets en Wandelbeurs» της Ουτρέχτης


08/03/2018: Συμμετοχή ΕΟΤ στην Έκθεση «Fiets en Wandelbeurs» της Ουτρέχτης

Έντονο ενδιαφέρον για εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα από τους Ολλανδούς

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε στην μεγαλύτερη θεματική τουριστική έκθεση της Ολλανδίας στην Ουτρέχτη «Fiets en Wandelbeurs». Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην έκθεση, με στόχο την προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής προώθησης των θεματικών τουριστικών προϊόντων της χώρας μας, 365 ημέρες το χρόνο.

 

Το έντονο ενδιαφέρον τον επισκεπτών επιβεβαίωσε τις πολύ αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση των κρατήσεων από την Ολλανδία κατά 30%, που διαπιστώθηκαν στη διεθνής τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, «Vakantiebeurs 2018», τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Από αριστερά: Η φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας κα Jacqueline Moen, η Προϊσταμένη Γραφείου Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών κα Ελένη Σκαρβέλη, η 1η νικήτρια του διαγωνισμού κα Natasja van den Broek και ο κ. Sander Vlug, φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας

 

Το ολλανδικό κοινό, κατεξοχήν προσανατολισμένο στον ποδηλατικό τουρισμό αναζήτησε προτάσεις με χαρακτηριστικές δραστηριότητες, τόσο στους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όσο και σε λιγότερο προβεβλημένα νησιά και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας καθώς αρκετοί από αυτούς είχαν ήδη επισκεφτεί τη χώρα μας στο παρελθόν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης το Γραφείο ΕΟΤ-Κάτω Χωρών παρείχε πληροφορίες για περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, το κλίμα και τις δυνατότητες μετακίνησης.

 

Την έκθεση «Fiets en Wandelbeurs», επισκέφτηκαν συνολικά 41.376 επισκέπτες ενώ την πρώτη ημέρα στο περίπτερο του ΕΟΤ έγινε η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού φωτογραφίας «Photo of the Year/Election 2017» που πραγματοποίησε το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών μεταξύ Μαΐου 2017 και Ιανουαρίου 2018, στην προσπάθεια μεγιστοποίησης των διαδραστικών επαφών με τους επαγγελματίες τουρισμού της Ολλανδίας.

 

Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας «Photo of the Year/Election 2017» και το προσωπικό του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών στην απονομή βραβείων του διαγωνισμού φωτογραφίας

 

Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία με την επαγγελματική πλατφόρμα Travelution.nl και την συμμετοχή 80 εκπροσώπων τουριστικών πρακτορείων της Ολλανδίας, οι οποίοι απέστειλαν τις καλύτερες φωτογραφίες που είχαν βγάλει στο παρελθόν από την Ελλάδα. Οι τρεις φιναλίστ ταξίδεψαν σε Κεφαλονιά, Σάμο και Άνδρο για φωτογράφηση και γνωριμία με τους προορισμούς.

 

Πρώτος νικητής κατόπιν ψηφοφορίας κοινού, αναδείχθηκε η κα Natasja van den Broek από το πρακτορείο Vakantiexperts Columbus που ταξίδεψε στην Κεφαλονιά και έλαβε ως έπαθλο μια φωτογραφική μηχανή.