08/12/2014: Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τους Πρόεδρους ΞΕΕ και HATTA

08/12/2014: Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τους Πρόεδρους ΞΕΕ και HATTA


08/12/2014: Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τους Πρόεδρους ΞΕΕ και HATTA

 

Την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης και ο πρόεδρος Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

 

Κατά τη συνάντηση ενημέρωσαν την υπουργό για τις μεταξύ τους συζητήσεις που αφορούν την προοπτική εγγραφής των επιχειρήσεων μελών τoυ HATTA, στο Επιμελητήριο καθώς και για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

 

Έγινε αναφορά στη δράση του Επιμελητηρίου και τη συμβολή του στον ελληνικό τουρισμό ενώ τονίστηκε από τον πρόεδρο του ΞΕΕ πώς επιδιώκεται η διεύρυνση της βάσης του Επιμελητηρίου καθώς θα ενισχύσει την αντιπροσωπευτικότητα του. Εξέλιξη, που θα σηματοδοτήσει και νέα εποχή στην προσπάθειά του για ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

 

Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη σημασία της συσπείρωσης των δυνάμεων του τουριστικού κλάδου και επισήμανε την ανάγκη συλλογικότητας, σύμπνοιας, και ανάληψης δράσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού. Εξήρε το σύγχρονο δυναμικό ρόλο που μπορεί να έχει το Επιμελητήριο και χαιρέτισε τις προσπάθειες της διοίκησής του στην κατεύθυνση προόδου του κλάδου.

 

Μετά από τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης δήλωσε ότι «ενημερώσαμε την υπουργό για την προοπτική εγγραφής των επιχειρήσεων μελών του «Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων» (HATTA) στο επιμελητήριο μας σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας. Καλωσορίζουμε τα μέλη του HATTA στην οικογένεια του επιμελητηρίου και μαζί θα εργαστούμε για το καλό του τουρισμού και της οικονομίας της χώρας».

 

Ο πρόεδρος του HATTA κύριος Λύσανδρος Τσιλίδης ανάφερε πώς «γίνεται πραγματικότητα η εδώ και πολλά χρόνια επιθυμία του Συνδέσμου να συμμετάσχει στο Επιμελητήριο. Έτσι το σύνολο των ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων, ως δραστηριότητες, δε θα είναι εκτός από τον πανελλαδικής εμβέλειας θεσμικό σύμβουλο της πολιτείας που είναι το Επιμελητήριο».