09/04/2014: Κεφαλογιάννη: ο τουρισμός κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση

09/04/2014: Κεφαλογιάννη: ο τουρισμός κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση


09/04/2014: Κεφαλογιάννη: ο τουρισμός κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση

«Ο τουρισμός, είναι  ο απόλυτος παράγοντας εξωστρέφειας της οικονομίας μας και του ελληνικού επιχειρείν. Μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο  συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν 2014», που διοργάνωσαν   η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.
 
Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι τα απολογιστικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό δικαιώνουν τη στρατηγική της χώρας. Ταυτόχρονα όμως- πρόσθεσε- «μας γεμίζουν με υποχρεώσεις για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος».
 
Η κυρία Κεφαλογιάννη ανέλυσε το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό, τονίζοντας τα βήματα που έγιναν για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα.
 
Όσον αφορά τη νέα τουριστική χρονιά, υπογράμμισε ότι  «στόχος μας είναι να αυξήσουμε περαιτέρω την τουριστική κίνηση και παράλληλα να τονώσουμε τα έσοδα της χώρας. Να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού μας προϊόντος, αναπτύσσοντας θεματικές ενότητες που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών και θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, λέγοντας ότι «θέτει τις βάσεις  για να βελτιωθεί το ήδη υπάρχον πλαίσιο με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, και να καλυφθούν διάφορα κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία, με βάση τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις αρμόδιων φορέων».
 
Η κυρία Κεφαλογιάννη είπε ακόμη ότι η σωστή προώθηση του τουρισμού, προϋποθέτει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με τις Περιφέρειες της χώρας, γιατί όπως ανέφερε «η  πολυφωνία, συχνό φαινόμενο του παρελθόντος, κυρίως στον τομέα της επικοινωνίας, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στην κοινή μας προσπάθεια».
 
Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού, τόνισε:  Ο τουρισμός μπορεί να ενώνει και να συνθέτει. Η καλή αρχή έγινε και η συνέχεια διαγράφεται με ευοίωνες προοπτικές, αρκεί να συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία μας.
 
Χωρίς υπαναχωρήσεις και αναβλητικότητα. Για τον ελληνικό τουρισμό, την εγχώρια βιομηχανία, την εθνική μας οικονομία γενικότερα».