09/06/2017: Το Υπουργείο Τουρισμού και οι 13 Περιφέρειες σε εθνική συνεργασία για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο

09/06/2017: Το Υπουργείο Τουρισμού και οι 13 Περιφέρειες σε εθνική συνεργασία για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο


09/06/2017: Το Υπουργείο Τουρισμού και οι 13 Περιφέρειες σε εθνική συνεργασία για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο

Η σύνδεση της εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου και των περιφερειακών πολιτικών για τον Ελληνικό Τουρισμό, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης εργασίας της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους Τουρισμού των 13 Περιφερειών της χώρας.
 
Στη συνάντηση με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, παρουσιάστηκε η εθνική στρατηγική του Υπουργείου και πώς αυτή θα εφαρμοστεί περιφερειακά για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο, ασφαλή πολυνησιακό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο που προσφέρει μοναδικές και ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες σε κάθε προορισμό. Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών παρουσίασαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τους και συμφωνήθηκε η συνεργασία στην διαμόρφωση ενιαίας εθνικής τουριστικής ταυτότητας της χώρας, με στοχευμένη στρατηγική επικοινωνίας και προώθησης-προβολής. Στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018 που ξεκινά τον Οκτώβριο, παρουσιάστηκαν οι αρχικές προτάσεις για την προώθηση σε τουριστικούς άξονες και ζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις ανά περιφέρεια με βάση τα τουριστικά προϊόντα προτεραιότητας της κάθε περιφέρειας για την αγορά της Ρωσίας.
 
Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό στα οποία συνέβαλε η διαρκής τα δύο τελευταία χρόνια στενή συνεργασία του Υπουργείου με τις Περιφέρειες, τονίζοντας ότι «η επιτυχία του τουρισμού μας είναι επιτυχία όλων μας». Διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία αυτή θα στηριχθεί και θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά. Κάλεσε τις Περιφέρειες να διαμορφώσουν και να διατυπώσουν τις ειδικότερες προτάσεις τους για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες- προϊόντα κάθε περιφέρειας, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλο το χρόνο και με οφέλη που διαχυθούν στους προορισμούς και τις τοπικές κοινωνίες σε κάθε Περιφέρεια.
 
Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα αναφέρθηκε εκτενώς στο νομοθετικό έργο στον τομέα του τουρισμού και στην επικείμενη μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης. Τη στρατηγική για την ανάπτυξη, προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού παρουσίασαν αναλυτικά η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού κα Ελίνα Προύντζου.
 
 
Θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα νέα συνάντηση για τον καθορισμό του εθνικού σχεδιασμού της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας, και την επικοινωνιακή υλοποίηση από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με τις Περιφέρειες στην ενιαία προώθηση -προβολή της Ελλάδας για το 2018 ανά αγορά-στόχο.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και παρουσίασαν το αναπτυξιακό μοντέλο ανά περιφέρεια, οι Αντιπεριφερειάρχες Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιος Παιδής, Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόφιλος Ζυμπίδης, Νοτίου Αιγαίου κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κα Αγγελική Σαραντινού και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης. Την Αττική εκπροσώπησε ο κ. Αλέξανδρος Λευτεριώτης, συνεργάτης της Περιφέρειας. Επίσης παρέστησαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους και επιστημονικοί συνεργάτες των Περιφερειών.