09/06/2020 – Άντζελα Γκερέκου: «Κινούμενη άμμος φέτος ο τουρισμός, αλλά μπορούμε να πάμε καλά» – Επίσκεψη της Προέδρου του ΕΟΤ στην Κέρκυρα

09/06/2020 – Άντζελα Γκερέκου: «Κινούμενη άμμος φέτος ο τουρισμός, αλλά μπορούμε να πάμε καλά» – Επίσκεψη της Προέδρου του ΕΟΤ στην Κέρκυρα


09/06/2020 – Άντζελα Γκερέκου: «Κινούμενη άμμος φέτος ο τουρισμός, αλλά μπορούμε να πάμε καλά» – Επίσκεψη της Προέδρου του ΕΟΤ στην Κέρκυρα

Σειρά επαφών με τουριστικούς παράγοντες και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας, είχε την προηγούμενη εβδομάδα η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, με αντικείμενο τη εξέταση των προβλημάτων που ανέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και την ανάληψη κοινών δράσεων για την τουριστική προβολή της χώρας αλλά και των επιμέρους προορισμών της, με έμφαση στην επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

 

Η επίσκεψη της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα αποτελεί τον πρώτο σταθμό σε σειρά παρόμοιων συσκέψεων που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Πρόεδρος του Οργανισμού σε πολλές περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΟΤ με τους τουριστικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

 

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου (στο μέσον), με εκπροσώπους τουριστικών και αυτοδιοικητικών φορέων της Κέρκυρας. Εικονίζονται ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Παναγιώτης Βαρούχας, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (ΑΟCTA), Σπύρος Χαλικιόπουλος, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Περικλής Κατσαρός, ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο Πρόεδρος Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Κώστας Μουζακίτης, ο Πρόεδρος Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας, Νίκος Βεργέτης, και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας, Σπύρος Κατέχης.

 

Η κα Γκερέκου είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Παναγιώτη Βαρούχα, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής από τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής σχετικά με την προβολή της Κέρκυρας μέσω των social media. Η Πρόεδρος του ΕΟΤ δήλωσε πως «στόχος είναι να έχουμε φέτος τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν το κόστος από την πανδημία, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να βγούμε δυναμικά στην παγκόσμια αγορά το 2021 προωθώντας την αειφορία και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη». Παράλληλα, δεσμεύτηκε  ότι θα φροντίσει την προώθηση του σχεδιασμού για την προβολή του Δήμου μέσω του ΕΟΤ, σύμφωνα με τα θεσμικώς προβλεπόμενα.

 

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου (στο μέσον), με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Μερόπη Υδραίου (αριστερά), και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Παναγιώτη Βαρούχα.

 

Την 1η Ιουνίου, η κα Γκερέκου συμμετείχε σε ευρεία συνάντηση των φορέων του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης του νησιού, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν οι συνέπειες από τον covid-19 και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Στην ομιλία της παρουσίασε το συνολικό σχέδιο προβολής του ελληνικού τουρισμού εν μέσω πανδημίας και κάλεσε όλους τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια ενιαία και δυνατή τουριστική προώθηση της χώρας, που δεν θα αποκλείει ωστόσο τους επιμέρους τουριστικούς προορισμούς. Ακόμα, επισήμανε ότι αν και «κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει πώς θα κινηθεί ο τουρισμός φέτος, καθώς πρόκειται για “κινούμενη άμμο”, μπορούμε να πάμε καλά», τονίζοντας πως «αν δεν μείνουμε “ζωντανοί” το 2020, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε το άλμα για το 2021».

 

Η κα Γκερέκου μιλώντας στην ευρεία σύσκεψη των φορέων του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας.

 

Επίσης, στις 5 Ιουνίου η Πρόεδρος του ΕΟΤ συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων, Μανώλη Ορφανουδάκη, και συζήτησαν όλα τα θέματα που άπτονται του τουρισμού. Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά την Πρόεδρο του ΕΟΤ για τις ενέργειες, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση και δημιουργία των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και για την εξέλιξη των εμβληματικών έργων για το νησί, όπως το Αχίλλειο και η Βίλλα Ρόσα. Βαρύτητα δόθηκε επίσης και στην ανάγκη επιτάχυνσης των έργων που συνδέονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο τη δημιουργία ασφαλών χώρων ελλιμενισμού για τα σκάφη που προσεγγίζουν τα Ιόνια Νησιά, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

 

Από τη συνάντηση της κας Γκερέκου (αριστερά) με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

Τέλος, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, η κα Γκερέκου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην ανάγκη να επεκταθεί στα Διαπόντια νησιά και τους Παξούς η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για πλωτά ασθενοφόρα για τα μικρά νησιά του Αιγαίου, που ενισχύει την αίσθηση της ασφάλειας του επισκέπτη.