09/10/2012: Σημεία ομιλίας της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογγιάννη σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη

09/10/2012: Σημεία ομιλίας της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογγιάννη σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη


09/10/2012: Σημεία ομιλίας της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογγιάννη σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη

Η προσέλκυση και η στήριξη επενδύσεων στον Τουρισμό αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου και εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του 1ου Greek Investment Forum, στη Νέα Υόρκη.
Η υπουργός αναφέρθηκε σε τρεις βασικούς άξονες δράσης, που αφορούν: την στήριξη των επενδύσεων, την ανάπτυξη θεσμικού πλαισίου για τα νέα τουριστικά προϊόντα και την δημιουργία φιλικού πλαισίου για τις επενδύσεις στον τουρισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σύνθετα τουριστικά προϊόντα με συνδυασμό καταλυμάτων και ειδικών τουριστικών υποδομών (π.χ. γκολφ, κέντρα θαλασσοθεραπειας, κλπ.) και την τουριστική κατοικία. Επίσης ανέπτυξε τις πρόσφατες προτάσεις ρύθμισης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, τις στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις και τις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού για απλούστευση των διαδικασιών.

 

«Ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα της εθνικής οικονομίας και ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο μπορεί να αποτελέσει καταλύτη, μια και έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα σε μια σειρά από άλλους κλάδους», τόνισε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση συγκρότησε ενιαίο και αυτοτελές Υπουργείο Τουρισμού με επιτελικό χαρακτήρα.

 

Επιπλέον η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε σε δύο παράλληλες στοχευμένες δράσεις του Υπουργείου, που αφορούν: την αναθεώρηση και επικαιροποίηση του Χωροταξικού για τον Τουρισμό σε άμεση συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και την ανάπτυξη θεσμικού πλαισίου για τον θαλάσσιο τουρισμό σε συνεργασία με το Υπ. Ναυτιλίας και το Υπ. Οικονομικών και για τον ιατρικό τουρισμό σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας.