09/10/2013: Τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

09/10/2013: Τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ


09/10/2013: Τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

Κοινή δήλωση τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, υπογράφτηκε χθες, αμέσως μετά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, με τον ομόλογο της κ. Uzi Landau, στο πλαίσιο του Διυπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Η κοινή συνεδρίαση έγινε, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ.
 
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των δυο χωρών  στον τομέα του Τουρισμού. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση κοινών ταξιδιωτικών πακέτων προς Ελλάδα και Ισραήλ από μακρινούς προορισμούς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς αλλά και η Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε  η στενή συνεργασία των Γραφείων Τουρισμού των δύο χωρών στις προαναφερθείσες χώρες. Επίσης επισημάνθηκε ο σημαντικός  ρόλος που μπορούν να παίξουν η εβραϊκή και ελληνική διασπορά στην ενίσχυση της ανωτέρω πολιτικής. Ακόμη αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός τουρισμός και ο τουρισμός πόλεων (city breaks).
 
Τέλος  η κυρία Όλγα Κεφαλογιαννη  κάλεσε τον ομόλογό της να επισκεφθεί την  Αθήνα προτείνοντας τη διοργάνωση ταυτόχρονης συνάντησης των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου από τις δύο χώρες.