10/01/2014: Επίσκεψη της Υπουργού τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στα Ιωάννινα

10/01/2014: Επίσκεψη της Υπουργού τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στα Ιωάννινα


10/01/2014: Επίσκεψη της Υπουργού τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στα Ιωάννινα

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 επίσκεψη στην Ήπειρο, όπου είχε σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους αντιπεριφερειάρχες, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππο Φίλιο και με εκπροσώπους τουριστικών φορέων του Νομού.

 

Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, η κυρία Κεφαλογιάννη άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο και συζήτησε τους τρόπους ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, με έμφαση στις θεματικές μορφές. Ειδικότερα επισημάνθηκε η ανάγκη για τόνωση του ιαματικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και των περιηγητικών διαδρομών, όπως για παράδειγμα οι διαδρομές των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.

 

Η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και προγραμματίζει για το 2014 επικοινωνιακές δράσεις, με στόχο την προβολή της περιοχής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

 

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, τονίζοντας ότι είναι ο ορισμός του "secret Greece". Της "μυστικής Ελλάδας" που ο επισκέπτης οφείλει να εξερευνήσει, προκειμένου να γνωρίσει όλες τις φυσικές ομορφιές της.

 

Τέλος αναφέρθηκε και στους στόχους για τη νέα τουριστική χρονιά, τονίζοντας ότι ο τουρισμός έφερε έσοδα 11,5 δις ευρώ στη χώρα, την περασμένη χρονιά. Για το 2014- πρόσθεσε- οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Είναι χρονιά ευθύνης για όλους. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Τη νέα χρονιά να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Να πάμε ακόμα πιο ψηλά.

 

Αργά το απόγευμα η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη θα μεταβεί στο Μέτσοβο όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Τσομπίκο και το Σύλλογο Ξενοδόχων Μετσόβου, στο Δημαρχείο.