10/03/2014: Συνέντευξη Τύπου – Σήμα Ποιότητας

10/03/2014: Συνέντευξη Τύπου – Σήμα Ποιότητας


10/03/2014: Συνέντευξη Τύπου – Σήμα Ποιότητας

Την πρόθεση της Ελλάδας να υιοθετήσει τη σύσταση της Ε.Ε για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια κοινής συνεντευξης τύπου με την Επιτρόπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κυρία Μαρία Δαμανάκη, στο πλαίσιο της  Άτυπης Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε.

 

Όπως είπε η κυρία Κεφαλογιάννη στις προτεραιότητες της χώρας είναι η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, που σε συνδυασμό με την προώθηση σειράς άλλων δράσεων και πρωτοβουλιων (θεματικός τουρισμός, εκπαίδευση, διεύρυνση τουριστικής περιόδου) θα φέρουν τη χώρα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

 

Η υπουργός τόνισε οτι ο τουρισμός βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης η οποία πρέπει να συνεχιστεί. Συγκεκριμένα ανάφερε οτι το 2013 ηταν χρονιά ρεκορ. Περισσότεροι απο 17,5 εκ. Τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα. (αύξηση περίπου 18%, ενώ τα έσοδα μαζί με την κρουαζιέρα ανήλθαν σε 12 δις ευρώ).  Τα μηνυμάτα για το 2014- πρόσθεσε- είναι θετικά. Το στοίχημα  είναι πως ο τουρισμός θα βοηθήσει πλέον και την ελληνική οικονομία.

 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-VISA

 

Απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν αλλαγές στο καθεστώς θεωρήσεων, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε οτι για το συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Εξωτερικών. Διευκρίνισε δε ότι δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο χορήγησης θεωρήσεων. Η Ελληνική προεδρία-επισήμανε – αξιολογεί τις εξελίξεις και εύχεται να υπάρξει σύντομα αποκλιμάκωση. «Θέλουμε σταθερότητα, μέσω της διπλωματικής οδού», τόνισε χαρακτηριστικά.