10/07/2013: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Πολωνία

10/07/2013: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Πολωνία


10/07/2013: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Πολωνία

 

Η ενεργοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Πολωνίας, που επικυρώθηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή και θέματα διμερούς συνεργασίας, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της υπουργού τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, με την υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού της Πολωνίας κυρία Joanna Mocha και την υφυπουργό Τουρισμού κυρία Katarzyna Sobierajska. Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Πολωνία.

 

Η σχετική συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των Τουριστικών Οργανισμών Ελλάδος- Πολωνίας σε αντίστοιχες τουριστικές εκθέσεις. Και την ανταλλαγή σπουδαστών και εμπειρογνωμόνων τουριστικών σχολών, μεταξύ των δυο χωρών.

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η υπουργός Τουρισμού δέχτηκε πρόσκληση από την ομόλογο της, να επισκεφτεί την Πολωνία, εντός του 2013. Μια πρόσκληση που η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη αποδέχτηκε.

 

Στο διάστημα της παραμονής της στην Πολωνία, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με έλληνες και πολωνούς επιχειρηματίες, με στόχο την ανίχνευση ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα.

 

Η κυρία Κεφαλογιάννη παραχώρησε επίσης συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, στο ΤVN αλλά και στο ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό Podroze, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός. Παράλληλα προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού, για όλες τις κατηγορίες των τουριστών.
Τέλος σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι στη πρώτη θέση στις πολωνικές κρατήσεις τσάρτερ προς το εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς τις πρώτες θέσεις κατείχαν παραδοσιακά η Αίγυπτος και η Τουρκία.