10/12/2021 – Β. Κικίλιας: Η Θεσσαλονίκη δίνει ηχηρό και ισχυρό μήνυμα τουριστικής ανάπτυξης

10/12/2021 – Β. Κικίλιας: Η Θεσσαλονίκη δίνει ηχηρό και ισχυρό μήνυμα τουριστικής ανάπτυξης


10/12/2021 – Β. Κικίλιας: Η Θεσσαλονίκη δίνει ηχηρό και ισχυρό μήνυμα τουριστικής ανάπτυξης

 

Από τη Θεσσαλονίκη όπου έχει μεταβεί με αφορμή τα εγκαίνια της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Μετά τις ανακοινώσεις του ΟΛΘ για τον σχεδόν τριπλασιασμό για το 2022 των δρομολογίων κρουαζιέρας από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αισθανόμαστε ότι δικαιώνεται η στρατηγική μας και η πολιτική της στήριξης της συμπρωτεύουσας και της Κεντρικής Μακεδονίας, της ανάδειξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως home port και φυσικά, της αναβάθμισης του αεροδρομίου Μακεδονία.

 

Ο συνδυασμός των επενδύσεων που γίνονται σε ξενοδοχειακές μονάδες, της αναβάθμισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και της στήριξης του εμπορικού κόσμου, έρχεται να δώσει ένα ηχηρό και ισχυρό μήνυμα περαιτέρω ανάπτυξης για το τουριστικό προϊόν, που θέλουμε πάντα να επιμερίζεται στη μέση ελληνική οικογένεια.

 

Παράλληλα, μετά την ανακοίνωση των ξενοδόχων της πόλης, θέλω να πω ότι αφενός το Υπουργείο Τουρισμού και η Κυβέρνηση είναι πάντα δίπλα τους και με διάθεση να στηρίξουν και να βοηθήσουν σε όποιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει, αφετέρου ότι η ανάγκη για εμβολιασμούς, η ανάγκη να προχωρήσουμε παραπέρα και να ολοκληρώσουμε το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα, καθίσταται για μία ακόμη φορά απολύτως απαραίτητη έτσι ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε με ασφάλεια τους ταξιδιώτες και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ θα κάνουν σε λίγες μέρες καμπάνια για τους χειμερινούς προορισμούς, τους ορεινούς προορισμούς σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Και αμέσως μετά θα ακολουθήσει καμπάνια για το city break για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Όπως γνωρίζετε, αφορμή για να ανέβω σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι η εξαιρετικά σημαντική δωρεά την οποία κάνει στην πόλη και στο Νοσοκομείο Θεαγένειο η κυρία Μαριάννα Λάτση, την οποία υπογράψαμε μαζί πριν από έναν χρόνο.

 

Πρόκειται για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας για τους ογκολογικούς ασθενείς «Νίκος Κούρκουλος», που πλέον εντάσσεται στο Θεαγένειο Νοσοκομείο και θα εξυπηρετεί ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν, για αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν, για αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν τη στήριξη και τη βοήθειά μας».