11/02/2014: Συμφωνία για Επενδυτικό Φόρουμ στην Αθήνα

11/02/2014: Συμφωνία για Επενδυτικό Φόρουμ στην Αθήνα


11/02/2014: Συμφωνία για Επενδυτικό Φόρουμ στην Αθήνα

 

Η διοργάνωση Επενδυτικού Φόρουμ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον Αραβικό κόσμο, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση, στο Ριάντ της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου της Σαουδικής Αραβίας.

 

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και κάλεσε τους Άραβες να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς –όπως τόνισε- υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για επιχειρηματικά ανοίγματα και επενδύσεις, τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στους άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

 

Στη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση και για το ενδεχόμενο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με το Ριάντ, μέσω ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας.

 

Η δημιουργία μιας τέτοιας σύνδεσης  θα έχει άμεσα οφέλη στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Σαουδική Αραβία, προς την Ελλάδα.

 

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων των δυο χωρών θα επέλθει, μέσω της προβολής – από το Διαδίκτυο – των παρεχόμενων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Από την πλευρά τους τα στελέχη του Αραβικού Επιμελητηρίου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό και ζήτησαν τη συνδρομή της Ελλάδας σε θέματα τεχνογνωσίας στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση.

 

Νωρίτερα η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον κυβερνήτη του Ριάντ και συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων.