11/06/2012: Ταξίδια εξοικείωσης από τον Ε.Ο.Τ. για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

11/06/2012: Ταξίδια εξοικείωσης από τον Ε.Ο.Τ. για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό


11/06/2012: Ταξίδια εξοικείωσης από τον Ε.Ο.Τ. για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

Με στόχο τη θετική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στα διεθνή ΜΜΕ και την παγκόσμια τουριστική αγορά και τη μεταστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα, ο Ε.Ο.Τ. κατά το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2012 οργάνωσε σειρά ταξιδίων εξοικείωσης (Fam Trips) και ταξιδίων προσκεκλημένων δημοσιογράφων (Press Trips) από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία, σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες.

 

Ειδικότερα, αυτή την περίοδο την Αθήνα, τη Σαντορίνη και άλλα νησιά των Κυκλάδων επισκέπτεται ο κορυφαίος Αυστραλός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος Ντάνιελ Σκοτ (Daniel Scott), τη Χαλκιδική και τον Άθω δημοσιογράφοι του μεγαλύτερου τσεχικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Lide a Zene», όπως επίσης την Αθήνα και την Πελοπόννησο Γερμανοί δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα περιοδικά και εφημερίδες της χώρας. Ακόμα, στην Ελλάδα βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία από τα γαλλικά κανάλια France 24 και TV5 για την παραγωγή τουριστικών ντοκιμαντέρ, από τη δημοφιλή ταξιδιωτική εκπομπή «Alle Falde del Kilimangiaro» του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού RAI3 για την παραγωγή δύο επεισοδίων για τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιουνίου, καθώς και από το εξειδικευμένο ιταλικό κανάλι Marco Polo TV για τη δημιουργία δέκα επεισοδίων αφιερωμένα στην Κρήτη. Παράλληλα, τη Σαντορίνη επισκέπτονται 20 Αυστριακοί tour operators, συντάκτες τουριστικών περιοδικών και ταξιδιωτικοί πράκτορες εν όψει της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Βιέννης με το κυκλαδίτικο νησί μέσω της εταιρείας Lauda Air, ενώ την Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας Exclusive Travel Experiences, που παρέχει πληροφορίες και υπηρεσίες ταξιδιωτικής εκπαίδευσης προς τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία των Η.Π.Α., αποκλειστικά για διακοπές πολυτελείας.

 

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν Fam Trips και Press Trips σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για διακεκριμένους tour operators και ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους από την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιταλία, την Κίνα και το Κουβέιτ, καθώς και για το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Travel Channel.

 

Τέλος, τον Μάιο στην Ελλάδα βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την αφή της ολυμπιακής φλόγας οι νικητές των διαγωνισμών «Olympics though times» και «Become Olympian» που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ., ενώ αυτή την περίοδο την Αθήνα επισκέπτονται οι 15 νικητές διαγωνισμού με θέμα την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε από τον Ε.Ο.Τ. και την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, με τη συμμετοχή 1600 ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας.