12/02/2014: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στη Σαουδική Αραβία

12/02/2014: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στη Σαουδική Αραβία


12/02/2014: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στη Σαουδική Αραβία

 

Την πρόθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα εξέφρασε ο Πρίγκιπας Al Waleed bin Talal, ιδρυτής πρόεδρος και CEO της Kingdom Holding Company κατά τη συνάντηση του, με την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

 

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τους άξονες της νέας τουριστικής πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Σημειώνεται ότι η εταιρεία Kingdom Holding Company δραστηριοποιείται στις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια των επαφών του Al Waleed bin Talal, με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, από τον Αραβικό κόσμο.

 

Νωρίτερα η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα  Muqrin bin Abdulaziz, 2o στη διαδοχή του θρόνου και 3ο στην ιεραρχία της Σαουδικής Αραβίας.

 

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων εκ νέου δημιουργίας απ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δυο χωρών. Επίσης συζητήθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν τη συνεργασία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα του τουρισμού.

 

Στη συνέχεια η κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Ενημέρωσης, Πρίγκιπα Abdulaziz bin Mohieddin Khoja, με τον οποίο συζήτησαν νέες μορφές συνεργασίας και δράσεων τόσο στον τομέα των ΜΜΕ όσο και στον τομέα του πολιτισμού. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η δυνατότητα παραγωγής ντοκιμαντέρ το oποίο θα παρουσιάζει την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης κοινής εκθέσεως σε Ριάντ και Αθήνα όπου θα προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών.