12/03/2012: Ομιλία Γ. Νικητιάδη στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας στις ΗΠΑ για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

12/03/2012: Ομιλία Γ. Νικητιάδη στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας στις ΗΠΑ για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου


12/03/2012: Ομιλία Γ. Νικητιάδη στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας στις ΗΠΑ για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Κάλεσμα στην ελληνική ομογένεια της Αμερικής και ειδικότερα στους Δωδεκανήσιους να σταθούν δίπλα στην πατρίδα όπως το έχουν πράξει σε όλες τις κρίσιμες στιγμές απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, κατά την ομιλία του, στις εορταστικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στη Νέα Υόρκη για την 64η επέτειο από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

«Πρέπει να ξαναγράψουμε το κράτος μας από την αρχή και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες της διασποράς θα είναι πρωτεργάτες σε αυτήν τη νέα εθνική προσπάθεια» τόνισε ο κ. Νικητιάδης στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια όπου προηγουμένως είχε παραστεί στην καθιερωμένη δοξολογία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα, ο Έλληνας Βουλευτής που προσκλήθηκε από τη Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά , επεσήμανε ότι «τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η Ελλάδα αναγκάστηκε να κοιταχτεί κατάματα στον καθρέφτη της Ιστορίας» και ότι πρέπει «όλοι να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να δημιουργήσουμε ένα κράτος φιλικό προς τον πολίτη που θα μάθει να μην ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας».

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού σημείωσε τα μοναδικά ιστορικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα των νησιών μας και παρότρυνε τους συμπατριώτες του να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο που είχε αυξηθεί χάρη στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

«Τη χρονιά που πέρασε καταφέραμε να καταγράψουμε ιστορικά ρεκόρ στον τουρισμό» υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης καταδεικνύοντας ότι ο τουριστικός κλάδος με τη σωστή στρατηγική μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με σκληρή δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας, πρώτα από εμάς τους πολιτικούς, θα τα καταφέρουμε και η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση».
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 64ης επετείου, ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής πραγματοποίησε σειρά επαφών με στελέχη της Ομογένειας κατά τις οποίες συζητήθηκαν τρόποι προβολής του ελληνικού τουρισμού καθώς και κινήσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στην Αμερική.